Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ALİAĞA'DA BÖLGE EKONOMİSİ MASAYA YATIRILDI

        - ALİAĞA BAKIRÇAY EKONOMİ ZİRVESİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

        NİMET ERGÜN

        İZMİR (İHA) - İzmir'in Aliağa ilçesinde düzenlenen 2. Bakırçay Ekonomi Zirvesi'nde, ekonomik anlamda ortak vizyonlar oluşturulması, bölgenin ticari sorunları ile ivedilikle yapılması gerekenler geniş kapsamlı olarak masaya yatırıldı.

        Aliağa ilçesi, 2. Bakırçay Ekonomi Zirvesi'ne ev sahipliği yaptı. Aliağa Belediyesi Sosyal Tesislerindeki sinema salonunda bir araya gelen sivil toplum kuruluşları ve bölgedeki ticaret odalarının temsilcileri, bölgedeki ekonomiyi derinlemesine ele aldı. Aliağa Ticaret Odası (ATO) Başkanı Adnan Saka, Menemen Ticaret Odası (MTO) Başkanı Yılmaz Güral ve Bergama Ticaret Odası (BTO) Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Üper'in konuşmacı olarak katıldığı zirve yoğun ilgi gördü.

        Aliağa Ticaret Odası (ATO) Başkanı Adnan Saka, Aliağa'nın ülke ekonomisine olan katkısına vurgu yaptı. Saka, "Aliağa'nın enerji, petrokimya, rafineri, demir çelik, lojistik ve limanlar gibi Türkiye'nin stratejik sektörlerine ev sahipliği yapan bölgede çok büyük potansiyel,bölgede yapımı devam eden Çandarlı ile Petkim liman projelerinin ve Star Rafinerisi yatırımlarının hayata geçmesiyle birlikte Aliağa'nın ekonomik potansiyelinin ikiye katlanacak. Bu potansiyelin iyi planlanarak yönetilmesi gerekmektedir" dedi.

        Bergama Ticaret Odası (BTO) Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Ürper de, ilk olarak bölgenin kalkınmasında büyük öneme sahip olan Çandarlı Limanın en kısa sürede tamamlanması gerektiğine değindi. Ürper, "Bölgemizin kapasitesini baz aldığımızda limanlarımız yetersiz kalmakla birlikte her yıl ekonomik kayıp yaşamaktayız. Hepimiz de biliyoruz ki Çandarlı Limanı Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın da sayılı konteyner limanlarından olacaktır. Limanların bölgeye sağladığı katkıya dünyadan örnek verecek olursak Hamburg limanına bakmalıyız. Hamburg'un gelişmesi ve ekonominin büyümesindeki en büyük etken limana verdikleri önemdir. Bu nedenle liman bizler için de çok önemli" dedi.

        Menemen Ticaret Odası (MTO) Başkanı Yılmaz Güral'a da, öncelikle organize sanayi bölgelerinde ticaret odalarının yetkinlik durumunun yetersiz olduğuna dikkat çekti. 2. Bakırçay Ekonomi Zirvesi'ne ayrıca, Aliağa Belediye Başkan Yardımcı Mehmed Ali Özkurt, genel sekreterler, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarda katıldı.

        (NE-HG-Y)

        04.05.2016 11:39:35 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler