Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİLİMLE EĞLENCE EL ELE

        İZMİR (İHA) - TED İzmir Koleji öğrencileri, düzenlenen Bilim Şenliği etkinliklerinde dolu dolu bir gün geçirdi.

        TED İzmir Koleji'nde bu yıl ilk kez düzenlenen Bilim Şenliği, öğrencilere keyifli dakikalar yaşattı. Şenlik için tören alanında üç istasyon kuruldu. Sabah etkinliklerinde, 5., 6. ve 7. sınıflara polimerler üzerine atölye çalışmaları yapıldı. Deneylerin sonunda ortaya çıkan rengarenk oyun jöleleriyle öğrenciler, polimerlerin özelliklerini eğlenerek öğrendi. Deney şovları devam eden şenliğe ünlü yönetmen Alkım Ün de katıldı. Öğleden sonraki atölye çalışmalarında ise 1., 2., 3. ve 4. sınıflarla optik yanılsama çalışmaları yapıldı. Bu çalışmalarda minikler, uygulamalı interaktif deneylerle göz yanılmalarını öğrendi. Çalışmaların sonunda ilkokul öğrencileri kendi periskoplarını imal ederek, arkasında yatan bilim ve tasarımı tespit etti. Optik yanılsamalar deneyinden çıkan öğrenciler, gün sonunda evlerine kendi periskoplarıyla dönmenin sevincini yaşadı.

        YÖNETMEN ALKIM ÜN İLE SÖYLEŞİ

        Etkinliklere katılan yönetmen Alkım Ün de, öğrencilerle bir söyleşi gerçekleştirdi. Yönetmenlik üzerine detaylı sorular soran öğrenciler, sektöre yönelik bilgilerde aldı. Ün, söyleşi sonunda TED İzmir Koleji'nde olmanın mutluluğunu yaşadığını belirtirerek, öğrencilerle öz çekim yaptı. Şenliğin kapanış töreninde, dereceye giren öğrencilere de belgeleri takdim edildi. Urla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı konulu kompozisyon yarışmasında birinci olan 7. sınıf öğrencisi Verda Berfe Genel ve aynı yarışmada ikinci olan 7. sınıf öğrencisi Ece Deniz Çelik plaketlerini Dokuz Eylül Üniversitesi Dekan Yardımcısı Halil Aydın'dan aldı.

        Programlara ayrıca, Narlıdere İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Koçak, okul yönetimi ve velilerde katıldı.

        (HG-Y)

        06.05.2016 12:10:09 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler