Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EĞİTİM-BİR-SEN, YÜZÜ MASKELİ KİŞİLERİN AKTAŞ'A YAPTIĞI SALDIRIYI KINADI

        BURSA (İHA) - Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şubesi, İnegöl İlçe Temsilcisi Sinan Aktaş'a yüzü maskeli iki kişinin gerçekleştirdiği saldırıyı kınadı.

        17 ilçe başkanıyla beraber basın açıklaması yapan Şeker, "Sendikaların kuruluş maksadı, üyelerinin, kamu çalışanlarının ekonomik, sosyal ve özlük haklarını korumak ve geliştirmek için mücadele etmektir. Bunu yaparken de kanunlar çerçevesinde kırmadan dökmeden, hak ararken haksızlığa meydan vermeden mücadele etmek olmalıdır. Maalesef bugün sendikal anlamda söyleyecek hiçbir sözleri olmayanlar, sendikal gücü farklı kulvarlara çekerek tehdit ve şantajla eğitimcileri sindireceğini zannederek sendikacılık yapmaya çalışıyorlar. İşte bunun sendikal anlamda yüz karası olacak bir örneği de İnegöl'de yaşanmıştır" dedi.

        Saldırı ile ilgili bilgi veren Şeker, "Aktaş, 6 Mayıs 2016 Cuma gecesi, oturduğu sitenin parkına aracını park ettikten sonra evine doğru yürürken arkadan iki kişinin koştuğunu fark etmiş, dönüp baktığında yüzü maskeli, eli sopalı iki kişi üzerine saldırmış. Apartmana yaklaştığı için Aktaş hemen koşarak içeri girmiş ve kapıyı arkadan tutmaya çalışmış, saldırganlar dışarıdan kapıyı açmaya çalıştıklarında, gürültü üzerine komşuların aşağı indiğini görünce kaçıp gitmişler" diye konuştu.

        1 milyon üyesiyle Memur-Sen camiası olarak sendikal gücü, kamu çalışanlarına karşı tehdit ve şantaj aracı olarak hiçbir zaman kullanmadıklarını ifade eden Numan Şeker, "Devletin kurumları olan İl Milli Eğitim Müdürlüğü binalarını basarak sendikacılık yapanların bu ülkede kamu çalışanları adına söyleyecek hiçbir sözü yoktur. Dolayısıyla bu baskın sebebiyle sendikaların başkan ve yöneticileri, 15'er ay hapis cezası almışlardır. Biz sendika olarak, bu zavallılara hiçbir zaman alanı bırakmayacağız, doğru bildiğimiz yolda kamu çalışanlarının haklarını korumaya devam edeceğiz. Cuma günü müdür yardımcısı arkadaşımızı odasında tehdit eden Türk Eğitim-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu hakkında pazartesi günü savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Ayrıca başkanımıza yapılan çirkin saldırının hukuki zeminin peşini de bırakmayacağız. Bununla ilgili Emniyet Müdürlüğüne müracaat yapılmış ve gerekli takibat yapılacaktır" dedi.

        (BL-MŞ)

        09.05.2016 12:57:49 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler