Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BAŞKAN ANKARA'YA GİTTİ, KOLTUĞU ENGELLİ MECLİS ÜYESİNE BIRAKTI

        YILMAZ ATAR

        BİNGÖL (İHA) - Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, kentte bir ilke imza attı. 2 gün boyunca Ankara'da kalacak olan Başkan Barakazi, başkan vekilliğini görme engelli Belediye Meclis Üyesi Abdulhamit Akarca'ya bıraktı.

        Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Ankara'ya gitmesi üzerine 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan "Engelliler Haftası" dolayısıyla başkan vekilliğine Belediye Meclis Üyesi olan Abdulhamit Akarca'yı tayin etti. Göreve getirilmesinin anlamlı olduğunu belirten Akarca, görme engelli birisinin ilk defa böyle bir göreve getirildiğini söyledi. Engellilerin toplumun her kademesinde görev alması gerektiğine vurgu yapan Akarca, "Engelli insanların yaşadıkları sorunlar sadece kendilerinin değil, ailelerin, çevrenin, toplumun, kısacası tüm insanların ortak sorunudur. İnsanların engelli olmaları çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya çıkan bir sorun olmakla birlikte, engellilerin normal hayat sürmesi ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulmasıyla mümkündür. Bu anlamda engelli vatandaşlara hizmet götüren kamu, özel sektör ve gönüllü sivil toplum örgütlerinin güçlendirilmesine önem verilmelidir. Devletimizin evrensel ölçülerde engellileri sahiplenme çabası, toplumsal bilinçlenme ve kamuoyu desteği ile anlamlı ve gerçek bir boyuta ulaşacaktır. Hiçbir engel Allah'a kul olmaya engel değildir. Tohum toprağa, engelli ise topluma emanettir. Bir ülkede demokrasinin, insan haklarına saygı ve hoş görünün ne oranda var olduğunu o toplumun engellilere verdiği değer ile ölçülür. Engelli olmak sorun değil, engelliye engel olmak sorundur. İl dışındaki ziyaretleri nedeniyle Belediye Başkanımız Sayın Yücel Barakazi, 'Engelliler Haftası' nedeniyle beni Belediye Başkan Vekili tayin etmiştir. Bingöl Belediyesi ve Belediye Başkanımız Sayın Yücel Barakazi, her platformda engellilere verdiği desteği bu şekilde bir kez daha göstermiş oldu. Bu nazik ve zarif düşüncelerinden dolayı kendisine teşekkür ediyorum" dedi.

        (YA-MP-Y)

        09.05.2016 16:18:34 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bingöl haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bingöl Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler