Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AKİB, ADANA'DA GİRİŞİMCİ, YÖNETİCİ VE ARA ELEMANI EĞİTİMİ

        - AKİB KOORDİNATÖR BAŞKANI AYMEN:

        - "ÖZELLİKLE DEVLET DESTEK MEKANİZMALARI VE PAZAR ARAŞTIRMASI KONUSUNDA ÖNEMLİ BİR FARKINDALIK İLE MEZUN OLACAK KURSİYERLERİN BÖLGEMİZ İŞ GÜCÜ PİYASASINA KATKI VERMESİNİ BEKLİYORUZ"

        MERSİN (İHA) - Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB), Adana Sanayi Odası işbirliğiyle bölgenin istihdamına ve ihracat artışına katkıda bulunmak amacıyla geleceğin girişimci, yönetici VE nitelikli ara elemanlarını yetiştirecek eğitim programı başlattı.

        AKİB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Adana'da hayata geçirilen AKİB Akademi Dış Ticaret Eğitim Programı'nda, Dış Ticaret, Mesleki İngilizce, Proje Hazırlama ve Kişisel Gelişim alanlarında eğitim verilecek. İlk etapta 25 kişi için 170 saatlik bir süreci kapsayan AKİB Akademi Dış Ticaret Eğitim Programı, uzman eğitmenler tarafından dört ana modülde verilecek. Kursiyerler, program sonunda dört ayrı sertifika ve diploma sahibi olacak. AKİB Akademi Dış Ticaret Eğitim Programı, Adana'nın ardından Kayseri, Hatay ve Mersin'de de düzenlenecek.

        AKİB Koordinatör Başkanı Bülent Aymen, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, başlattıkları eğitim programı ile hem işsizliğin yoğun olduğu bölgenin istihdam artışına katkıda bulunacaklarını hem de ihracatçıların ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanlara kavuşacaklarını belirtti. Aymen, "Özellikle devlet destek mekanizmaları ve pazar araştırması konusunda önemli bir farkındalık ile mezun olacak kursiyerlerin bölgemiz iş gücü piyasasına katkı vermesini bekliyoruz. Farklı iller ve programlarla devam edecek eğitimin, ihracat artışının önündeki engelleri bir nebze kaldıracağına inanıyoruz" dedi.

        AKİB, İRAN'A MOBİLYA TİCARET HEYETİ GÖTÜRECEK

        AKİB'in nisan ayı ihracatına ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Aymen, nisan ayında dolar kurunun düşmesinin de etkisiyle AKİB'in ihracatının yüzde 13'lük düşüş yaşandığını bildirdi. Kaybı azaltmak için İran gibi pazarlara açılacaklarını dile getiren Aymen, "İhracatçılar olarak mucize beklemeden her anlamda elimizden geleni yapıyoruz. Mayıs ayında İran'a Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri Sektörel Ticaret Heyeti ziyaretimiz olacak. Ayrıca kereste-palet üyelerimiz için planladığımız Ur-Ge Projesi Bakanlık tarafından onaylandı. Bu projeye ilişkin çalışmalara başlayarak sektör firmalarımıza yeni pazarlar bulacağız" ifadelerini kullandı.

        AKİB gibi Türkiye İhracatçılar Meclisi ve diğer tüm İhracatçı Birlikleri'nin de ihracatı artırmak üzere aynı seferberlikle çalıştığını vurgulayan Aymen, şöyle devam etti: "Yakında Mersin TEB-TİM Girişim Evi de faaliyete geçecek. Emeklerimizin karşılıksız kalmayacağına ve gerek bölge gerekse ülkemiz ihracat rakamlarına olumlu yansıyacağına inanıyoruz."

        (KYM-Y)

        09.05.2016 16:46:40 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler