Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DÜZCE'DE TRAFİK VE İLK YARDIM HAFTASI KUTLANDI

        ALİ YILDIZ

        DÜZCE (İHA) - Düzce'de Karayolları Trafik Haftası ve ilk Yardım Haftası birlikte kutlandı.

        Düzce'de Karayolları Trafik Haftası ve İlk Yardım Haftası Anıtpark'da düzenlenen törenle kutlandı. İlk olarak hafta dolayısıyla Atatürk Anıtına çelenk konuldu. Ardından ise törene geçildi.

        Düzce Valisi Ali Fidan yaptığı konuşmada "Trafik Haftası ve İlk Yardım Haftasını birleştirerek kutlama yaptık. Trafik Haftasında öncelikle şunu söylüyoruz. Kurallara uyulan sağlıklı kullanılan kazasız, belasız bir trafik yılı diliyoruz. Ülkemizde trafik haftasının en büyük özelliği bir bilinçlendirme oluşturmak, dikkat çekmek, trafikte alınacak önlemler bir önce ki yılla muhasebe yapılması anlamında nereden nereye gelinmiş, bunları anlama anlamında kutluyoruz. Bugün ilimizde de hem trafikte görev alan arkadaşlarımıza başarı belgesi verdik. Motosiklet sürücülerine kask dağıttık. Bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Ama özellikle bu farkındalığı daha çok eğitim çağında ki çocuklarımıza yönelik eğitim çalışmalarımızla sürdürüyoruz ki gelecekte trafik güvenliğine daha çok uyan bir nesil istiyoruz. Bu yıl aynı zamanda ilk yardım haftası ile birleşti. Elbette trafik güvenliğinin bir parçası da ilk yardım çalışmalarıdır. İlimizde şu an itibari ambulans sayısı 31'e çıktı. 2 tane de bu yıl eğitim çalışmaları için araç geldi. Özellikle o araçlarımızı okullar başta olmak üzere vatandaşlarımıza yönelik eğitim çalışmalarında kullanmak istiyoruz" dedi.

        Düzce Milletvekili Fevai Arslan, sağlık alanında 14 yılda gelinen noktayı anlatarak "2002 yılından önce Düzce'de 3 tane ambulansın var olduğunu belirterek "3 tane ambulans vardı fakat yakıtını koymadınız mı şoförün harcırahını vermediniz mi yerinden kamıldatamazdınız. Bunu eskiler çok iyi bilir. Gençlere bunları anlattığımız zaman masal anlatıyoruz sanıyorlar. Bugün ise ne mutlu ki 30'un üzerinde ambulans ile hizmet veriliyor. Sağlık alanında Düzce'de 100'den fazla araç kullanılıyor" dedi.

        Arslan Düzce Devlet Hastanesi ile ilgili olarak ise "Devlet Hastanesi inşaatında maalesef müteahhitlerden kaynaklanan sıkıntı nedeniyle 2 yıllık bir gecikme yaşadık. Hastaneye taşınma işlemleri başladı" diye konuştu.

        Törende bir konuşma yapan Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü 4. Sınıf emniyet Müdürü İsmail Caran hedefin 2020 yılında kazalarda yüzde 50 azalma olduğunu belirterek "Ülkemiz karayollarında meydana gelen kazaları önlemek, trafik kazalarından kaynaklanan ölüm ve yaralanmaları azaltmak amacıyla hazırlanan ve yürürlüğe giren karayolları Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı ile 2020 yılına kadar ülkemizde trafik kazaları sonucu meydana gelen ölümlerin yüzde 50 azaltılması hedeflenmektedir. Türkiye genelinde 2015 yılında meydana gelen 336 bin 72 trafik kazasında 3 bin 826 kişi hayatını kaybetmiş 306 bin 128 kişi yaralanmış. Düzce'de 2014 yılında meydana gelen trafik kazalarında hayatını kaybedenlerin sayısı 19 iken 2015 yılında 17'ye düşmüştür. Trafik kazalarının temel unsuru insanlardır ve kazaların yüzde 98'i insahn kusurlarından kaynaklanmaktadır" dedi.

        İl Sağlık Müdürü Dr. Mahir Arslan, ise ilk yardım ve trafik güvenliğine dikkat çekmek için çeşitli projeler hazırladıklarını işaret ederek "Bakanlığımızın projesi olan minik 112 ile ilimizde tüm anaokullarında eğitim gören çocuklarda 112 bilincinin oluşturulması ve ambulans hizmetlerinin sunumuyla ilgili eğitimler yapılmaktadır. Yapılan eğitimler ile okul çağı çocuklarının karşılaştıkları sağlık problemlerinde nasıl davranmaları gerektiği konusunda bilinçlendirmek, okulların sağlık örgütlenmelerini oluşturmak, olanların geliştirilmesini sağlamak, okul çağından başlamak üzere çocuklarda güvenli davranış kalıplarının gelişmesini ve güvenlik malzemelerinin kullanımı sağlamak ve trafikte seyreden ambulansa yol verilmesi konusunda bilgi düzeyini arttırması amaçlanmaktadır. Yaşama yol ver projesi ile trafikte ki vatandaşların ambulanslara yol vermesi, 112'ye düşen gereksiz çağrılara engel olmak, ilk yarımda yapılması gereken hareketlerin neler olabileceği gibi günlük hayatta her an karşılaşabileceğimiz olaylarla ilgili vatandaşlarımızı bilgi sahibi yaparak farkındalık oluşturmak amaçlanmaktadır" şeklinde konuştu.

        Konuşmaların ardından yılın Trafik Jandarma Görevlisi Jandarma Astsubay Kıdemli Başsavuş İlhan Biçer, yılın Trafik Polisi Polis Memuru Sabri Sabri Çelikbaş, yılın Trafik Zabıtası Zabıta Memuru Murat Topçu, yılın karayolu görevlisi Bakım ve Trafik Teknik Görevlisi Koray Çonkır ve yılın örnek sürücüsü Celal Geçgel'e Düzce Valisi Ali Fidan tarafından plaket ve teşekkür belgesi verildi.

        Törende ayrıca Polis, Trafik konulu şiir kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül verildi.

        Törenin ardından protokol üyeleri emniyet ve jandarma tarafından hazırlanan stantları gezerek bilgiler aldılar. Vali Fidan ayrıca motosiklet sürücülerine kask hediye ederek, kesinlikle takmaları konusunda uyarıda bulundu. Törenler pasta kesilmesi ile sona erdi.

        (AY)

        09.05.2016 16:59:49 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Düzce haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Düzce Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler