Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SUR'DA HAŞERE, AKREP VE YILANLARA KARŞI İLAÇLAMA DEVAM EDİYOR

        DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, merkez Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı mahallelerde dört ekiple haşerelere karşı, Sur içi ve diplerinde ise akrep ve yılana karşı bir ekiple ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor.

        Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, kent genelinde ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor. Sokağa çıkma yasağı nedeniyle uzun bir süre çalışmaların yürütülemediği Suriçi'nde beş ekiple ilaçlama çalışmalarını sürdüren Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, Sur içleri ve diplerinde yılan ve akreplere karşı Suriçi'nin yasaksız mahallelerinde ise sinek ve sivrisinek gibi haşerelere karşı ilaçlama çalışmasına devam ediyor. Günde 2 tonun üzerinde ilaçlama yapan ekipler bugün çalışmalarını İskenderpaşa Mahallesi'ndeki evlerin bodrumları, rögar kapakları ve metruk alanlarında, akrep ve yılanlara karşı ise Çiftkapı'da sürdürdü.

        "SUR'DA BEŞ EKİP İLAÇLAMA YAPIYOR"

        Çalışmaları yerinde denetleyen Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Rıfat Mertoğlu,2016 yılı ilaçlama çalışmalarına 15 Mart'ta başlanıldığını, çalışmaların hala devam ettiğini belirtti. Sur'da sokağı çıkma yasağından dolayı çalışmaların aksadığına dikkat çeken Mertoğlu, sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı mahallelerde ilaçlama çalışmasının sürdüğünü, ilaçlamanın 15 günde bir düzenli olarak yapılacağını dile getirdi. Mertoğlu, Sur'da ilaçlamada toplam beş ekibin görev yaptığını, tam teçhizatlı bir ekibin Sur diplerinde yılan ve akrep ilaçlamasında, dört ekibin ise mahallelerde çalıştığını kaydetti. Mahalle aralarında ekiplerin sinek, sivrisinek, larva ve vektörlerle mücadele için ilaçlama yaptığını vurgulayan Mertoğlu, "Suriçi'nde şu ana kadar tespit ettiğimiz haşerelerin 960 üreme yeri var. Ayrıca ekiplerimiz yeni üreme alanlarını da tespit ediyor. Bu tespit edilen yerler periyodik olarak 10-15 günde bir ilaçlanıyor" dedi.

        Normalde belirledikleri alanlardaki ilaçlama çalışmasında bir ekibin görev yaptığını söyleyen Mertoğlu, durumun aciliyetinden dolayı Sur'da beş ekiple çalışma yürütüldüğünü dile getirdi.

        VATANDAŞLARA ÇÖP UYARISI

        Sivrisinekte larva, karasinekte ise erginle mücadele edildiğini belirten Mertoğlu, ayrıca mahallelerde gerekli yerlerde yılan ve akreplere karşı da ilaçlama yapıldığı söyledi. Sur'da sokağa çıkma yasağının uygulandığı yerler dışında girilmeyen ve ilaçlama yapılmayan sokağın kalmayacağını ifade eden Mertoğlu, "Bizim vatandaşlarımızdan istediğimiz tek şey çevrelerini temiz tutmaları ve çöplerini saatinde dışarıya çıkarmalarıdır. Saatinde çıkmayan çöpler zamanla sinek ve sivrisineklerin üreme yerleri olabiliyor" diye konuştu.

        "SURLARDAKİ İLAÇLAMA BİR HAFTA SÜRECEK"

        Suriçi'nde günde toplam 2 tonun üzerinde ilaçlama yapıldığını kaydeden Mertoğlu, Sur dipleri ve iç kısımlarında akrep ve yılanlarla mücadelenin yaklaşık bir hafta süreceğini sözlerine ekledi.

        (İHA-MP-Y)

        09.05.2016 17:59:00 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler