Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BAĞLAR'IN GÜL BAHÇESİ GÖZ KAMAŞTIRIYOR

        DİYARBAKIR (İHA) - Bağlar Belediyesi, Diyarbakır'ın eski kültürlerinden olan gül bahçelerini tekrardan yaşatma projesini hayata geçirdi.

        Diyarbakır'ın eski kültürü ile özdeşleşen gül bahçeleri, Bağlar Belediyesi'nin geliştirdiği projeyle yeniden hayat buldu.

        Daha modern ve yaşanabilir bir ilçe oluşturmak için Bağlar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen gül bahçesi, Diyarbakırlıların uğrak yerlerinden biri haline geldi. Kentin dokusuna renk katan gül bahçesi, güllerin açılmasıyla birlikte rengarenk görüntüsünün yanında mis kokusuyla vatandaşların beğenisini kazandı. Özellikle yeni evlenen çiftler stüdyolar yerine gül bahçesinde fotoğraf çekerek, bu anlarını ölümsüzleştirmeyi tercih ediyor.

        Bağlar Belediyesi Eş Başkanları Birsen Kaya Akat ve Eşref Güler, belediye başkan yardımcıları Nevriye Çur, Murat Satıcı, Adnan Akgül, Park ve Bahçeler Müdürü Mervan Kaya ve meclis üyeleri ile birlikte gül bahçesini gezdi. Park ve Bahçeler Müdürü Mervan Kaya, belediye olarak herhangi bir ihaleye girmeden kendi işçileriyle birlikte kolektif çalışarak gül bahçesini diktiklerini söyledi. Bu tür projeleri ileriki dönemlerde de yapacaklarını dile getiren Kaya, vatandaşların da gül bahçesine sahip çıkıp, korumalarını istediklerinin altını çizdi. Bağlarlı vatandaşlara daha güzel bir yaşam sunmak için çabaladıklarını belirten Kaya, "Gül bahçesinde toplam 8 bin 500 metrekarelik alanda 9 bin 600 adetten oluşan 22 envai renklerde gül ve 80 adet peyzaj süs bitkilerinin dikimini gerçekleştirdik. Bu kent hepimizin, kentimizi güzelleştirmeye devam edeceğiz" dedi.

        (İHA-MP-Y)

        10.05.2016 10:12:03 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler