Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DİYARBAKIR ESNAFI EKMEĞİNİ MALAZGİRT'TE ARIYOR

        VEYSEL EŞİN

        MUŞ (İHA) - Diyarbakır'da yaşanan olaylardan dolayı göç eden Altun ailesi, Muş'un Malazgirt ilçesine gelerek burada yeni yaşamlarının ilk temellerini attılar.

        Diyarbakır'da yıllarca tatlıcılık yapan Ahmet Altun ve oğulları Zahit ve Şehmuz, tüm dükkân malzemelerini alarak Malazgirt ilçesine gelerek iş yerlerini açtılar. Tatlıcı ustası Ahmet Altun, Malazgirt'in çok güzel ve sakin bir ilçe olduğu için tercih ettiklerini dile getirdi. Ahmet Altun, "Diyarbakır'da yıllarca bu işi yaptım. Fakat orada yaşanan olaylardan dolayı bende tüm ailemi yanıma alarak bu şirin ve güzel ilçeye yerleşme kararı aldım. Daha önce buralara çok gelip gittim. Buraları az çok biliyordum. Buranın insanları çok sıcakkanlı. Bizleri bağırlarına bastılar. Şimdi çocuklarımla beraber Malazgirt halkına kendi el emeklerimizle yaptığımız tatlıları satıp para kazanmaya çalışıyoruz. Diyarbakır'da işlerimiz çok şükür iyiydi ve yolunda gidiyordu. Allah kimsenin işini gücünü bozmasın" dedi.

        Yıllarca Diyarbakır'da babalarına tatlıcı dükkânlarında yardımcı olan Zahit ve Şehmuz kardeşler ise, "Bizim için buraya yerleşmek çok zor oldu" ifadelerini kullandılar.

        (VE-MSA-Y)

        10.05.2016 10:23:27 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler