Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİĞİ

        (GÖRÜNTÜLÜ/FOTOĞRAFLI)

        OTAĞ FIRINCIOĞULLARI

        BALIKESİR (İHA) - Unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarının yeniden yaşatılması amacıyla başlatılan Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği "Çık Dışarıya Oynayalım" Projesi etkinliklerinde okullar kıyasıya yarışıyor.

        Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği "Çık Dışarıya Oynayalım" yarışmalarında öğrenciler birbirleriyle kıyasıya yarışıyor. Büyük çekişmelerin yaşandığı oyunlarda çocuklar renkli görüntüler sergiliyor. Geleneksel Çocuk Oyunları İlçe Koordinatörü Edir Can yaptığı açıklamada, "Geleneksel çocuk oyunlarımızı yaşatmak için 9-13 Mayıs arası çocuk şenliği düzenledik. Şenliğin ilk gününde 'Yağ Satarım Bal Satarım' oyunu oynandı. Bugün de mendil kapmaca oynatacağız yarın ise eski adıyla 9 taş yeni adıyla tombik, sırasıyla yakan top ve Cuma günüde final yapıp kazanan okullarımızı il finaline göndereceğiz. Balıkesir'in tüm ilçelerinde dereceye girenler burada yarışacak. Önemli olan burada geleneksel çocuk oyunlarını yaşatmak, bu ilimiz ve Türkiye genelinde yapılan bir çalışma. Çocuklarımız ne kadar mutlu olursa biz onlardan daha çok mutlu oluyoruz" dedi.

        Geleneksel Çocuk Oyunları İlçe Koordinatörü Mine Çolakoğlu ise "Geleneksel çocuk oyunları adı üzerinde unutulmaya yüz tutmuş çocuklarımız tarafından oynanmayan oyunlarımızı canlandırmak, onları biraz olsun teknolojinin verdiği rehavet ve rahatlıktan kurtarmak amacındayız bunu bir şenlik havasında yürütüyoruz. Çocuklarımızda bizde çok güzel bir şekilde eğleniyoruz" şeklinde konuştu.

        (OF-HA-Y)

        10.05.2016 12:13:20 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler