Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VALİ ÇOMAKTEKİN'DEN ENGELLİLER HAFTASI MESAJI

        - AMASYA VALİSİ İBRAHİM HALİL ÇOMAKTEKİN:

        - "ENGELLİLERİN YAŞAMLARINI KOLAYLAŞTIRICI ÖNLEMLER ALMAK HEPİMİZİN ORTAK SORUMLULUĞUDUR"

        MURAT ÇELİK A.

        AMASYA (İHA) - Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, "Engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmak, onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak ve yaşamlarını kolaylaştırıcı önlemler almak hepimizin ortak sorumluluğudur" dedi.

        10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla yayınladığı mesajda, engelliliğin sadece engellilerin ve ailelerinin içinde bulunduğu bir sağlık sorunu değil, sosyal boyutlarıyla herkesi yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konu olduğunu belirten Vali Çomaktekin, "Sosyal hayatta, engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına göre çeşitli düzenlemelerin yapılması, engelli vatandaşlarımızın yaşamsal faaliyetlere ve sosyal yaşama katılımını güçlendirecektir" diye konuştu.

        Son yıllarda engellilerin sorunları ve çözümleri konusunda yapılan düzenlemeler yanında, sivil toplum kuruluşlarının gittikçe artan faaliyetlerinin de memnuniyet verici olduğuna değinen Çomaktekin, "Engelli vatandaşlarımıza sadece bu hafta değil, tüm yaşamları boyunca engin bir sevgiyle sahip çıkmalıyız. Unutmamalıyız ki bizlerde her an engelli olabiliriz. Kendimizi onların yerine koyarak düşünmeli ve engelli insanlarımızın daha rahat yaşayabileceği bir dünya kurmak için elimizden geleni yapmalıyız. Bu duygularla, tüm engelli vatandaşlarımıza sağlıklı ve yaşanılabilir bir dünya diliyorum" ifadelerini kullandı.

        (MÇ-SLH-Y)

        10.05.2016 12:47:04 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Amasya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Amasya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler