Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        REKTÖR GÖNEN'DEN ENGELLİLER HAFTASI MESAJI

        ESKİŞEHİR (İHA) - Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gönen, doğuştan veya daha sonradan bazı sebeplere bağlı olarak, gerçekleşen engelli olma hali, her insanın karşılaşabileceği durumlardan biri olduğunu ifade etti.

        Engelliler Haftası dolayısıyla mesaj yayınlayan Prof. Dr. Remzi Gönen, engelli bireylerin sağlıklı insanlardan bir farkını olmadığından bahsetti. Rektör Gönen, "Toplumların, engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırabildiği ve herkesin sahip olduğu hakları ve imkanları onlara da sağlayabildiği oranda gelişmişliğinden söz edebiliriz. Bir insanın engelli olması; onun diğer insanlar gibi yaşaması, çalışması ve başarılı olması için bir mani teşkil etmemelidir. Hayatın her alanında, engelli bireylerin ihtiyaçlarına göre çeşitli düzenlemelerin yapılarak, yaşamsal faaliyetlere ve sosyal hayata katılımlarını sağlayarak onlar için yaşanılabilir bir dünya oluşturmak hepimizin görevi ve en önemli sosyal sorumluluklarımızdandır. Engelli bireylerimizin toplumun özel ve değerli üyeleri oldukları bilinciyle, yaşamın onların varlıkları ve katılımlarıyla daha da güzelleştiğine yürekten inanıyorum" diye belirtti.

        "ASLINDA HEPİMİZİN BİRİZ"

        Engelli meselesine daha anlayışla, sevgiyle yaklaşılması ve herkesin aslında bir olduğunu belirten Prof. Dr. Gönen, açıklamasına şöyle devam etti,

        "Eğitimden sağlığa, iş ve mesleki rehabilitasyondan, kültür ve sanata, spor ve kent standartlarının iyileştirilmesine, ulaşımdan psikolojik ve sosyal desteğe kadar birçok alanda engelli insanlarımıza hizmeti en üst düzeye çıkarmak, istihdamları için uygun mesleki eğitim programları geliştirilerek onların insanca yaşayacakları bir ortamın ekonomik alt yapısını hazırlamak ve engelli insanlarımızın üreten ve bağımsız yaşayabilir hale getirilmesine çalışmak hayati önem taşımaktadır. Doğuştan veya daha sonradan bazı sebeplere bağlı olarak, gerçekleşen engelli olma hali, her insanın karşılaşabileceği durumlardan biridir. Bu yüzden hiçbir engelliliğin bilerek ve isteyerek olmadığını unutmayalım. Dolayısıyla her sağlıklı insanın bir engelli adayı olduğu gerçeğini aklımızdan çıkarmayalım. Bu farkındalıkla hareket edersek engellilik meselesine daha anlayışla ve sevgiyle yaklaşabiliriz ama en önemlisi aslında hepimizin BİR olduğu gerçeğini yüreğimizde hissedebiliriz. Bu duygularla toplumumuzun en hassas meselelerinden biri olan engelli vatandaşlarımızla ilgili duyarlılığın artmasına vesile olması dileğiyle, Engelliler Haftasını kutluyor, tüm engelli vatandaşlarımıza ve sevgili ailelerine sağlıklı ve yaşanılabilir bir dünya diliyorum."

        (İHA-MET-Y)

        10.05.2016 13:29:53 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler