Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        NOKTA OKÇULUK MERSİN'E ÇİFTE ZAFER GETİRDİ

        MERSİN (İHA) - Nokta Okçuluk Mersin Spor Kulübü sporcuları, Antalya'da düzenlenen Gençler ve Kadetler Okçuluk Türkiye Şampiyonası'nda iki Türkiye ikinciliği elde ederken, iki sporcunun da milli takım seçmelerine hak kazanmasıyla büyük bir başarıya imza attı.

        Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanlığı tarafından 5-8 Mayıs 2016 tarihleri arasında düzenlenen Gençler ve Kadetler Okçuluk Türkiye Şampiyonası Antalya'da gerçekleştirildi. 33 bölgeden 74 kulüp ve 430 sporcunun yer aldığı şampiyonaya Nokta Okçuluk Spor Kulübü de klasik yay ve makaralı yay kategorilerinde 15 sporcuyla katıldı. Yarışmaya Makaralı Yay Genç Bayanlarda katılan Aleyna Akçınar, sıralama atışlarında 643 puan atarak yarışmayı 4. olarak bitirdi. Eleme atışları sonunda berabere kalan Aleyna Akçınar, beraberlik atışları sonucunda Türkiye ikincisi olarak Mersin'e gümüş madalya kazandırdı.

        Yarışmada Aleyna Akçınar, Aleyna Çoban ve Zeynep Can'dan oluşan Makaralı Yay Genç Bayan Takımı ise eleme atışları sonucunda takım ikincisi olma başarısı gösterdi. Bu sonuçla Genç Bayan Takımı ikincilik kupasını da Mersin'e getirdi.

        İKİ SPORCU MİLLİ TAKIM SEÇMELERİNDE

        Türkiye ikincisi olan Aleyna Akçınar ile Makaralı Yay Yıldız Erkekler kategorisinde 686 puan atan Enes Doğan, 23 Haziran 2016 tarihleri arasında Antalya'da yapılacak olan Milli Takım Seçmelerine katılmaya da hakkı kazandılar.

        Yarışma ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Nokta Okçuluk Mersin Spor Kulübü Antrenörü Aytekin Ataş, alınan sonuçların Mersin adına sevindirici olduğunu belirterek, "Okçuluk adına yapmış olduğumuz tüm çalışmaların meyvesini almaya başlamak bizleri hayli sevindirmiştir. İki sporcumuzun milli takıma seçilmesi Mersin adına da sevindiricidir. Kulüp olarak birçok sıkıntıya rağmen bu başarıları almamız mutluluk verici. Umarım genç sporcularımız seçmeler sonucu milli takımda yer alarak ülkemizi Romanya'da 23 Haziran-3 Temmuz 2016 tarihleri arasında yapılacak olan Açık Hava Avrupa Okçuluk Şampiyonası'nda temsil ederler" diye konuştu.

        (KYM-Y)

        10.05.2016 13:54:05 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler