Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUHTARLARI DERNEĞİ'DE KDZ. EREĞLİ'YE ÜNİVERSİTE KURULMASINI İSTEDİ

        VEDAT KILIÇ

        ZONGULDAK (İHA) - Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç ile yönetiminde bulunan köy ve mahalle muhtarları 11. Yayın yılını kutlayan Pusula Gazetesi'ni ziyaret etti. Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç burada yaptığı açıklamada ilçeye üniversite kurulması için her türlü çalışmayı yapmaya hazır olduklarını söyledi.

        Kdz. Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç, Pusula Gazetesi'nin Ereğli bürosunu ziyaret ederek 11. Yayın yılını kutladı. Pusula Gazetesi çalışanlarından Bayram Tomakin ile görüşen Dernek Başkanı Kılıç "Arkadaşlarımızla birlikte burada kuruluş yıl dönümünüzü kutlamak için bulunmaktayız. Hem hayırlı olsun demek, hem de bir çayınızı içip çalışmalarınızda başarılar dilemek için geldik. Arkadaşlarım ve derneğim adına sizlere teşekkür ederim" dedi.

        "EREĞLİ İL BAZINDA BİR İLÇE, ÜNİVERSİTE KURULMALI"

        Kdz. Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç burada yaptığı açıklamada ilçenin üniversiteye ihtiyacı olduğunu söyledi. Kılıç konuya ilişkin olarak şu ifadelere yer verdi; "Ereğli'nin Üniversite'ye ihtiyacı var tabi ki. Üniversite bacasız fabrika demektir. ERDEMİR'de 7 bin civarında işçi çalışıyor ve burada öğrenci sayısı yüksek olabilir. Zonguldak'ta 20-25 bin civarında öğrenci potansiyeli var. İlimizden ayrılan Karabük'te de 40 bini aşmış öğrenci sayısı var. Ereğli'de neden olmasın? Yüzeysel olarak ta Zonguldak'ın en büyük ilçelerinden birisi. İl bazında bir ilçe. Muhtarlar ve bir sivil toplum kuruluşu olarak Ereğli'ye üniversite kurulması için biz bunun mücadelesini vermekteyiz ve de vereceğiz. Bu iş için bölge milletvekillerimiz elini taşın altına koysunlar. Bu işte şu ana kadar emeği geçen STK Başkanı arkadaşlarıma da teşekkür ederim" dedi.

        KAYMAKAM MADENOĞLU VE ERDEMİR YÖNETİMİNE TEŞEKKÜR

        Kdz. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu'nun göreve başladıktan sonra tüm daire müdürleri ve kurum yetkililerini de yanına alarak 93 köyün tamamını gezip muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya gelip sorunları yerinde tespit ettiğini belirten Kılıç, yapılan girişimler neticesinde Erdemir'in Köyler Hizmet Götürme Birliği'ne kırıcısı ve kovası ile birlikte bir adet JSB iş makinesi bağışladığını söyledi. Kılıç konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; "Ereğli genelindeki çalışmalar nedeniyle buradan sizlerin aracılığı ile çok teşekkür ederim. Bölge bölge tüm köylerimizi dolaştı. Daire müdürleri ve kurum yetkililerini yanına alarak muhtarlarımız ve halkla bir araya gelerek 93 köyün tamamına ulaşmış bulunmakta. Kaymakamımız dün yapılan toplantıda şu ana kadar 135 bin metre parke dağıtıldığını ve önümüzdeki süreçte de yine 137 bin metre kare parke dağıtılacağını açıkladı. 40 bin adet köylerimize çimento verildi ve halen ihtiyaç olan yerlere veriliyor. Biz Ereğli'de ki muhtarlar olarak Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne JCB alımı için para topluyorduk. Kaymakamımız bize bu gün müjde verdi; JCB'yi kırıcısı ve kovası ile birlikte Erdemir almayı üslenmiş. Erdemir'in hibe ettiği kepçemiz teslim edildi ve JCB'ye kavuşmuş bulunmaktayız. Bunun için başta Sayın Kaymakamımız olmak üzere Erdemir Yönetimine de teşekkür ederiz. Muhtarlarımızdan şu ana kadar 51 bin TL toplandı. Önümüzdeki iki ay içerisinde 51 bin TL daha toplanacak. Arkadaşlarımızla köylerin ihtiyacında kullanılabilecek bu parayla ne alabiliriz diye istişarelerimiz devam ediyor. Kaymakamımızla birlikte oturup bunun kararını vereceğiz."

        Kılıç ile beraberindeki muhtarlar yapılan açıklamaların ardından Pusula Gazetesi'nden ayrıldılar.

        (VK-OA-Y)

        10.05.2016 14:17:23 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Zonguldak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Zonguldak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler