Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ELİF-DER FATSA TEMSİLCİLİĞİ AÇILDI

        AHMET ALTAY

        ORDU (İHA) - Merkezi Ordu'da bulunan Elif-Der Sosyal Yardımlaşma Derneği'nin (Elif-Der) ilk temsilciliği Fatsa ilçesinde açıldı.

        Elif-Der Fatsa Temsilciliği'nin açılışına Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Garnizon Komutanı Yarbay Salih Gödek, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çoruh, Fatsa Belediye Başkan Yardımcıları Muharrem Aktepe, İbrahim Eroğlu ve Reyhan Mollaoğlu, Elif-Der Ordu Şube Başkanı Yeter Yılmaz, Elif-Der Fatsa Temsilcisi Hatice Anlayan, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Uçar, Çamaş Belediye Başkanı Alaaddin Giden, Çatalpınar Belediye Başkanı Ahmet Türe, Fatsa İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Etem Öztürk, Fatsa İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Halit Gülten, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda ilçe halkı katıldı.

        "HİZMETLERLE BERABER İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DE BURADAN ULAŞMAK İSTİYORUZ"

        Elif-Der Fatsa Temsilciliği'nin açılış kurdelesi kesilmeden önce ilk konuşmayı yapan Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, "Elif-Der Ordu'da kuruluşunu tamamladı ve il başkanlığını Büyükşehir Belediye Başkanımızın değerli eşleri yapıyor. Elif-Der tüm ilçelerde temsilcilik açıyor. Bizler de destekliyoruz. Amacımız ihtiyaç sahibi insanlara buradan da ulaşabilmek ve yardımlarda vesile olabilmek. Ben önce fikir babası Büyükşehir Belediye Başkanımızın değerli eşlerine teşekkür ediyorum çünkü hizmetlerle beraber ihtiyaç sahipleri kişilere buradan da ulaşabilirsek bunların duaları bize yeter diyorum" dedi.

        "HAYIRDA YARIŞMA ANLAMINDA SİVİL İNİSİFİYATİFLERE İHTİYAÇ VAR"

        Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ise açılışa katılan herkese teşekkür ederek, "Elif-Der'in genel merkezinden sonra il bazlı ikinci şubesini Fatsa'da açıyoruz. Ünye ilçemizde de şubesi hazır, inşallah önümüzdeki günlerde de onun açılışını yapacağız. Derneklerde başkan olarak belediye başkanı eşi bulunmaz şartı yok fakat hayırda yarışma anlamında bu türlü sivil inisiyatiflere ihtiyaç var. Kaymakamlıklarımızın Sosyal Yardımlaşma Vakıfları, Büyükşehir Belediyemizin Sosyal Hizmetler Müdürlüğü var, Valiliğimizin de Sosyal Yardımlaşma Vakfı var ama hepsini resmi elden yapamıyorsunuz, bazı çalışmalarımızı sivil inisiyatif marifetiyle çözülmesi lazım. Bu çerçevede sivil inisifiyatifler daha duyarlı oluyorlar. Özellikle ben halk günü sonrası gelen vatandaşlarımızın talepleri yerinde inceleme konusunda bu türlü sivil derneklerin daha duyarlı olduğunu gördüm. Şu anda bize gelen vatandaşların zaten valiliğimiz, kaymakamlıklarımız, Büyükşehir Belediyemiz resmi anlamda yapılabilecek bütün yardımları yapıyorlar ama daha farklı mahiyetteki yardımları çözülebilmesinin yolu bu türlü sivil dernekleşmeden geçiyor. Bir toplumun gücü sivil toplum örgütlerinin sayısı ile orantılıdır. Ne kadar sivil toplum kuruluşu var ise o toplum hem dayanışma konusunda hem de işlerini ve işlemlerini yapma konusunda daha güçlü addedilir. Buradaki diğer yardım kuruluşlarının maksadı budur, önemli olan hayırda yarışabilmektir" diye konuştu.

        Konuşmaların ardından dernek şubesinin açılışı yapıldı.

        (AA-SLH-Y)

        10.05.2016 14:20:46 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler