Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AYDIN TABİP ODASI'NDAN ŞÜKRÜ BOYLU'YA DESTEK

        BEŞER ÇEKEN

        AYDIN (İHA) - Aydın Tabip Odası, bildiriye imza attığı için görevden uzaklaştırılan ADÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Boylu'ya destek verdi.

        ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi önünde gerçekleşen eyleme Aydın Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hakan Karagözlü, Prof. Dr. Şükrü Boylu, Aydın Tabip Odası yönetim kurulu üyeleri ve hekimler katıldı.

        Aydın Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hakan Karagözlü, yaptığı açıklamada, "Aydın Tabip Odası olarak ADÜ eski rektörü, Tıp Fakültesi öğretim üyesi meslektaşımız Prof. Dr. Şükür Boylu'nun yanındayız. Her düşüncenin özgürce ifade edilmesini önemle savunuyoruz. Bu özgürlük anayasal hak ve güvence altındadır. Ancak bunu başarabildiğimizde herkesi kucaklayacak kadar güçlü ve dirençli bir demekrasi oluşturabileceğimizi düşünüyorum. Yapılan gözaltı , açığa alınma işten uzaklaştırma ve haklarında soruşturma açma gibi uygulamaları kabul edilemez buluyoruz. Elbet ki metnin içeriği ve ifade biçimi tartışılabilir. Ancak Tabip Odası olarak düşünce ve ifade özgürlüğünün tartışılamaz olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle Prof. Dr. Şükrü Boylu hocamız ile ilgili uzaklaştırma kararından geri dönülmesini ve en kısa zamanda hasta ve öğrencileriyle buluşmasını diliyoruz" dedi.

        (BÇ-MB-Y)

        10.05.2016 14:20:48 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler