Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BARTIN'DA ENGELLİLER HAFTASI YÜRÜYÜŞÜ

        (FOTOĞRAFLI - GÖRÜNTÜLÜ)

        HABER : AKİF YAMAN - SERKAN ARAT

        KAMERA : AKİF YAMAN - SERKAN ARAT

        BARTIN (İHA) - BARTIN (iHA) - Bartın'da Engelliler Haftası kapsamında Türkiye Sakatlar Derneği Bartın Şubesi organizasyonunda yürüyüş düzenlendi.

        Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu da yürüyüş öncesi derneği ziyaret ederek, dernek başkanı ve üyelerle bir araya geldi. Ziyaretinde dernek üyelerinin sorun ve taleplerini dinleyen Vali Azizoğlu, Şube Başkanı Ferit Kurulan ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Zekeriya Dal'dan Bartın'ın engelli profili hakkında bilgiler aldı. Ziyarette, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Tekin Aktemur, İl Emniyet Müdürü İsa Aydoğdu hazır bulundu.

        Ziyarette konuşan Vali Azizoğlu, "Toplumu oluşturan tüm kesimlerin en iyi şekilde yaşamalarını sağmak için tüm tedbirlerin alınması gerekiyor. Burada bin 500 civarında insanımıza özürlü maaşı bağlanarak hastalarımıza evde bakım hizmeti verildi. Devletimiz tüm vatandaşlarına en uygun şekilde, kendi imkanları doğrultusunda destek vermeye devam ediyor. Vatandaşlarımızın taleplerini ve ihtiyaçlarını karşılamak devletimiz başlıca görevlerindendir. Bartın'ımızda devletimizin ulaşamadığı bir insan olmasını istemiyorum. Bu anlamda kamu kurumların hassas olmaları gerekiyor ve bu dernekle de bu hassasiyetti daha da arttırmış olacağız" dedi.

        Ziyaretin ardından Yukarı Çarşı'dan, Cumhuriyet meydanına kadar yürüyüş düzenlendi. Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk anıtına yapılan çelen sunumunun ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunularak ardından İstiklal Marşı okundu.

        Tören sonrası açıklamalarda bulunan Türkiye Sakatlar Derneği Bartın Şube Başkanı Ferit Kurulan şöyle konuştu: "Yaşanan sorunlar, ifade edilenin fazlasıdır. Başta Başbakanımız olmak üzere, Bakanlar ve tüm yöneticilerden sorunlarımıza duyarlı olmalarını ve çözüm üretmelerini, engellilerin sorunlarına günümüzde yaklaşılan sıcaklığın daha da artarak devam etmesi başta engelli aileleri ve engellilerimizi hayata daha umutla bakmayı sağlamakta olduğunu, her sağlam bireyin bir engelli adayı olduğunu unutulmaması gerektiğini ifade ederim."

        (AY-SA)

        10.05.2016 14:44:06 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bartın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bartın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler