Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİLVAN MESLEK YÜSEKOKULU'NDAN HER OKULA BİR SERA

        DİYARBAKIR (İHA) - Dicle Üniversitesi Silvan Meslek Yüksekokulu öğrencileri Çocuk ve Çevre Dersi kapsamında koordinatörlüğünü Orhan Karakoyun'un yaptığı, "Her okula bir bahçe" projesi ile ilçe merkezi ve köylerindeki okullarda küçük bahçeler oluşturdu.

        Karakoyun, geleneksel hale getirdikleri proje ile son üç yılda 4 bin civarında fidan diktiklerini ve bu çalışmalarını her yıl ilkbaharın gelmesi ile devam ettirdiklerini belirtti. Bu yılki projelerinin formatını değiştirip okullarda küçük seralar, bahçeler ve atık malzemeler kullanarak perma bahçeler oluşturduklarını dile getiren Karakoyun, çalışmalarını 10 haftalık bir periyoda yaydıklarını kaydetti. Karakoyun, projelerinin her aşamasına anasınıfı öğrencilerinden lise öğrencilerine kadar tüm seviyelerdeki öğrencileri dahil ettiklerini anlatarak, öğrencilerin kendi yapmış oldukları bahçelere karşı daha hassas olduklarını ifade etti.

        (İHA-MP-Y)

        11.05.2016 13:55:31 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler