Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        'ATAK' ŞOV YAPTI

        MURAT ÇELİK A.

        AMASYA (İHA) - Amasya'da Jandarma Genel Komutanlığı'nın kuruluşunun 177'nci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törende 'Atak' isimli narkotik köpeği hünerlerini sergiledi.

        Saraydüzü Kışlası Milli Mücadele Müzesi ve Kongre Merkezi önünde kurulan stantlarda jandarma birliklerinin kullandığı araç, gereçler sergilendi. Bu sırada Belçika malinois cinsi kurt köpeği 'Atak', 5 kutu arasından daha önceden uyuşturucu saklanan kutuyu bulup açmaya çalıştı.

        Amasya Valisi Salih Işık, CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Erol Çelik, İl Jandarma Komutanı Albay Ünsal Ağaoğlu, Emniyet Müdürü Mehmet Artunay ve diğer yetkililer, eğitmeninin komutlarını eksiksiz uygulayan 'Atak'ın gösterisini dikkatle izlediler.

        Törende yaptığı konuşmada güvenlik hizmeti olmadan adaletin ve dağıtımının sağlanamayacağını belirten Vali Salih Işık, "Onun içindir ki güvenlik hizmetleri devletin varlığı ve bekası için çok önemlidir. Bunun kapsamı vatanın bölünmez bütünlüğünü, milletin ve halkın huzurunu ve kamu düzenini sağlamaktır. Bu görevi de dış tehditlere karşı kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz sağlamaktadır. İçeriye yönelik asayiş hizmetlerinden sorumlu olan kurumlar ise Jandarma Teşkilatımız ve Emniyet Teşkilatımızdır. Bu anlamda Jandarma Teşkilatımız bir kanun ordusu olarak geçmişten bugüne kadar üzerine düşen görevi hukukun içinde, adalete, Atatürk ilkelerine ve devrimlerine bağlı bir şekilde büyük bir sorumlulukla yerine getirmiştir. Bundan sonrada yerine getirmeye devam edecektir" dedi.

        Vali Işık, "Gelinen nokta itibariyle Jandarma Teşkilatımız düne nazaran bugün de görevini yapmaya her zamankinden çok daha hazır vaziyettedir. Moral yönünden, insan kaynağı yönünden, eğitim yönünden, silah ve teçhizat yönünden bu görevi yapmaya hazırdır. Jandarma Teşkilatımız dosta karşı devletin şefkat eli, düşmana karşı da devletin yumruğudur. Ben bu duygu ve düşüncelerle başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ebediyete intikal eden ve en değerli varlığı olan canlarını bu vatan için feda eden bütün şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi ise şükranla yad ediyorum. Jandarma Teşkilatı içinde görev yapan erinden, en yüksek rütbedeki subayına kadar bütün teşkilat mensuplarımıza sağlık ve güvenlik dolu günler diliyorum" diye konuştu.

        Daha sonra jandarma temalı resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

        (MÇ-SLH-Y)

        14.06.2016 15:10:44 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Amasya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Amasya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler