Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GÖLKÖY'E FEN LİSESİ KURULUYOR

        METİN AKYÜREK

        ORDU (İHA) - AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, Gölköy ilçesinde faaliyet gösteren Gölköy Fatih Anadolu Lisesi'nin önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında Gölköy Fen Lisesi olarak faaliyet göstereceğini söyledi.

        Oktay Çanak yaptığı açıklamada, Ordu'nun eğitim ve öğretim açısından 81 il arasında en iyi yere gelmesi için büyük bir çaba gösterildiğini, 14 yılda okullaşma sayısının bunun göstergesi olduğunu belirtti. Eğitimin daha kaliteli olması açısından sayısal ders ağırlıklı okulların sayısını arttırmayı hedeflediklerini kaydeden Milletvekili Çanak, "Son olarak Gölköy Fatih Anadolu Lisesi'nin önümüzdeki dönemden itibaren kademeli olarak Fen Lisesi olarak faaliyet göstermesi için Bakanlık düzeyinde çalışmalar başlatmıştık. Büyükşehir statüsündeki illerde Fen Lisesi açılması için binada en az 16 dersliği ve 300 öğrenci kapasiteli pansiyonu bulunması gerekiyor. Gölköy Fatih Anadolu Lisesi'nin ise 16 dersliği ve 200 öğrenci kapasiteli pansiyonu bulunuyor. Bu çalışma kapsamında Gölköy Fatih Anadolu Lisesi'nin kademeli olarak yeni dönemde Fen Lisesi olarak faaliyet göstermesi için Bakanlık kararı bugün çıktı. Yatılı kalmak isteyen öğrenciler pansiyondan yararlanacak, birinci yabancı dil İngilizce olacak ve sayısal ağırlıklı ders sayısı artacak" diye konuştu.

        (MAK-SLH-Y)

        15.06.2016 18:34:12 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler