Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MARDİN BELEDİYESİ'NDEN 72 BİN KİŞİYE YARDIM

        NERİMAN ÇELEBİ

        MARDİN (İHA) - Mardin Büyükşehir Belediyesi, Nusaybin ilçesinden kentte göç eden 72 bin 245 kişiye gıda yardımında bulundu.

        Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetleri Daire Başkanı Doğan Anğay, 3 aydır il ve ilçelere yerleşen 72 bin 245 kişiye gıda yardımında bulunduklarını belirterek, "3 ay boyunda her aileye 3 defa gıda kolisi yardımında bulunduk. Şu ana kadar 350 ton gıda dağıtıldı. 9 bin kişiye battaniye 7 bin kişiye sünger dağıttık. 20 ton su dağıtıldı. Vatandaşların sağlık ve ilaç sorunlarını çözmek için de yardımda bulunuyoruz. Şu anda 200 vatandaşımız kendi evlerini göç eden 200 aileye açtılar. Onlarla kardeş aile oldular. Şu anda da Mardin Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı nedeniyle başta Nusaybinli aileler olmak üzere ihtiyaç sahibi 11 bin 922 aile için yardım paketleri hazırladı. Sosyal Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından yapılan saha çalışması sonucu Artuklu ilçesinde 5 bin 498, Midyat'ta 2 bin 764, Dargeçit'te 700 ve Kızıltepe'de 3 bin 50 olmak üzere 11 bin 922 Nusaybinli aile için hazırlanan yardım paketleri belediye personelli tarafından evlerinde teslim edilecek" dedi.

        (NÇ-MP-Y)

        17.06.2016 12:56:19 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler