Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        PAZARYOLU'NDA KARDEŞLİK SOFRASI

        ERZURUM (İHA) - Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Pazaryolu ilçesinde düzenlenen iftar programına katıldı. İlçede gerçekleştirilen Birlik ve Beraberlik Sofrası'na Pazaryolu Kaymakamı Mehmet Nurullah Karaman, Pazaryolu Belediye Başkanı Recep Kaplan, İspir Belediye Başkanı Osman Çakır, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti teşkilat yöneticileri, ilçe protokolü, muhtarlar ve vatandaşlar iştirak etti. Başkan Mehmet Sekmen, burada yaptığı konuşmada, "Milletleri millet yapan değer yargıları vardır. Bunlar inançlarımız, gelenek ve göreneklerimiz, önem verdiğimiz yaşantılarımızdır" dedi. Sekmen, şöyle devam etti: "Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu da kurtuluş olan bir ay içerisinde bulunuyoruz. Bu ayda Müslümanlar iftar sofralarında bir araya geliyor. İftarlarını beraber açıyorlar. Yine konu komşu bir araya toplanıyor teravih namazları kılınıyor, sahurlar yapılıyor, İslam'ın bize bahşetmiş olduğu bu güzel manevi iklimi hep beraber paylaşıyoruz. Ramazan ayında yine yardımlar yapılıyor, zekâtlar veriliyor, sadakalar veriliyor. Bana vermiş olduğunuz yetkiyle size hizmet vermeye gayret ediyoruz. Allah'ın izniyle Erzurum'un 20 ilçesine fark gözetmeden hizmet götürüyoruz. Tek tek takip ediyorum. Çünkü Sevgili Peygamberimiz (S.A.V.) buyuruyor ki, 'Sizin en hayırlınız, insanlara en çok faydası dokunandır.' Bu prensip gereği size ne kadar hizmet verirsek, size ne kadar yardımcı olabilirsek inanıyoruz ki Mevla'nın yanında değerimiz artar. Bunun için, biz bir hizmet getirdiğimizde biriniz 'Allah razı olsun' dediği zaman bütün yükümüz, bütün sıkıntılarımız hafifliyor. Bu gayretle, bu azimle çalışıyoruz."

        "İSTİYORUZ Kİ EVLATLARIMIZ BU TOPRAKLARDAN UZAKLAŞMASIN"

        Başkan Sekmen, "İstiyorum ki Erzurum'u belediye hizmetlerinde, modern yaşamda, istihdamda farklı bir noktaya taşıyalım" diye konuştu. Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: "İstiyoruz ki evlatlarımız bu topraklardan uzaklaşmasın. İspir Belediye Başkanımıza da, Pazaryolu Belediye Başkanımıza da söyledim. Aynen doğalgaz gibi dökme gaz var. Doğalgaz gibi aynı fiyatta… Onunla hem İspir'imizi hem de Pazaryolu'muzu doğalgaza kavuşturalım. 'Vatandaşlarımız ister mi' dedim, 'İstemez olur mu' dediler. Bende Ankara ile görüşeceğim. İnşallah bu yıl süratli bir şekilde hem tesisatın döşenmesi hem de bu hizmetin gelmesine katkı sağlayacağız. İstiyorum ki böyle bir imkânı dönemimde sizlere kavuşturalım. İnşallah bunu diğer ilçelerimize de yaygınlaştıracağız. Biz yol, okul, cami, içme suyu, arazi sulama suyu, asfalt, kanalizasyon ve diğer hizmetlerinizle yakinen ilgileniyoruz. Bu yıl çözebileceklerimizi çözeceğiz. Büyük projeleri, projelendirip seneye tamamlayacağız. Dönemimizin sonunda inanıyorum ki hepiniz 'Allah razı olsun' diyeceksiniz. Pazaryolu'muzun da binalarını İspir'de olduğu gibi, boyayıp ahşapla süsleyeceğiz. Erzurum değişiyor. Artık eski Erzurum yerine yeni, modern aynen İstanbul gibi, Ankara gibi bir şehir oluşacak."

        KARAMAN VE KAPLAN'DAN BÜYÜKŞEHİR'E TEŞEKKÜR

        Pazaryolu Kaymakamı Mehmet Nurullah Karaman da, "Büyükşehir Belediyemizin düzenlemiş olduğu bu güzel iftar programı için Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen'e ve Büyükşehir Belediyesi'nin çalışanlarına teşekkür ediyorum. Bu tarz iftar programlarının geleneksel olduğunu düşünüyorum. Bu birlik ve beraberliğin resmidir. Bu birlik ve beraberlik organizasyonlarının devamını diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. Pazaryolu Belediye Başkanı Recep Kaplan da, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen'e bu güzel iftar programından ve ilçemize yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu. Bu arada Pazaryolu Belediye Başkanı Recep Kaplan, Başkan Sekmen'e ilçeye yaptığı çalışmalardan dolayı plaket verdi.

        (ERZ-AT-Y)

        20.06.2016 13:57:54 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler