Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        85. Yıl Kemalettin Sami Paşa Spor Salonu yenilendi

        (Fotoğraflı)

        Osman Aksu

        SİNOP (İHA) - Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü M. Kazım Açıkbaş, 85. Yıl Kemalettin Sami Paşa Spor Salonu'nun 433 bin liralık bir tadilatla yenilendiğini söyledi.

        Sinop valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, tadilatı tamamlanan 85. Yıl Kemalettin Sami Paşa Spor Salonu'nda incelemelerde bulundu. Spor salonu ile ilgili Vali Çetinkaya'ya ayrıntılı bilgi veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü M. Kazım Açıkbaş, "04 Ocak 2016 tarihinde spor salonumuz yüklenici firmaya teslim edilmiş, 26 Mayıs'ta geçici kabul ile alınmıştır ve sözleşme bedeli 433 bin 400 TL'dir. Tesisimizin zemini FİBA onaylı sertifikaya sahip parke ile yenilenmiştir. Ayrıca ilimizin nemli ve rutubetli olması nedeniyle nem oranları tespit edilmiş; ağaç parkeler ona göre seçilmiştir. Spor salonumuzun çatısı komple yenilenmiş. Sporcu sağlığı ve güvenliği açısından çarpma panosu, ışıklı isim tabelası değişmiş ve çevre düzenlemesi yapılmıştır" dedi.

        Spor Merkezleri

        Ayrıca İl Spor Merkezleri ile Bilgi veren Açıkbaş "İl ve ilçelerde 28 antrenör toplam 20 branşta atletizm, basketbol, badminton, bilardo, boks, cimnastik, futbol, güreş, hentbol, judo, masa tenisi, okçuluk, su topu( ücretli ), tekvando, tenis, yüzme (ücretli), kano, kürek, yelken, voleybol, branşlarında yapılacak kurslara yoğun ilginin olduğunu ve engelli gençlerimizin de uzman antrenörlerimiz eşliğinde tüm spor tesislerimizden faydalanacaklarını, sosyal yaşama bağımsız erişimlerinin sağlanması ve bireylerin serbest zamanlarını spor yaparak değerlendirmelerini amaçlıyoruz. Sporla tanışmamış olan çocuklarımızı sporla tanıştırmak en büyük hedeflerimiz arasındadır. Geçen yıl 2 bin 500 sporcu, bu yıl ki hedeflerimiz 4 bin gencimize yaz döneminde ücretsiz spor yaptırmak. Bu yıl ilk defa İl Spor Merkezlerinde açtığımız branşlar bilardo, kano, kürek, okçuluk, su topu" diye konuştu.

        (OSM-SLH-Y)

        01.07.2016 18:26:22 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sinop haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sinop Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler