Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Afyonkarahisar'daki göl ve göletlere 130 bin adet balık bırakıldı

        (Fotoğraflı)

        Gökten Ceylan

        AFYONKARAHİSAR (İHA) - Afyonkarahisar Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap kent genelindeki göl ve göletlere 130 bin adet balık bırakıldığını söyledi.

        Arap yaptığı yazılı açıklamada, İl Müdürlüğü Balıklandırma Programı çerçevesinde kentte bulunan göl ve göletler için tahsis edilen 130 bin adet çeşitli türlerdeki balığın ilçe müdürlüklerine teslim edilerek göl ve göletlere bırakılmasının sağlandığı aktarıldı. Arap açıklamasında şunları söyledi:

        "İl Müdürlüğü olarak doğal göllerimiz ile göletlerimizdeki balık faunasının sürekliliği bizim için önemlidir. Bu amaçla her yıl düzenli olarak ve ihtiyaç duyulan yerlerin balıklandırılması için program yapılmakta ve balıklandırılmaktadır. Bu yıl Ahmetpaşa, Akyuva, Üçlerkayası, Tazlar, Değirmenayvalı, Gezler, Kocaöz, Döğer, Bayat Göletleri ile Eber, Karamık ve Karakuyu Göllerine 130 bin adet yavru sazan bırakılmıştır. Biz bakanlık ve il müdürlüğü olarak balık neslinin sürekliliği için elimizden gelen her türlü tedbiri alıyoruz. Halkımıza düşen ise boy ve zaman yasaklarına uymalarıdır. Unutulmamalıdır ki göl ve göletlerimizdeki balık neslinin devamı halkımızla ortak hareket etmemize bağlıdır. Boy ve zaman yasaklarına uyulmaması, küçük balıkların avlanması ve özellikle üreme dönemlerinde bilinçsiz olarak kıyıya yanaşan anaçların avlanması balık neslinin sürekliliğine vurulan bir darbedir. Bu nedenle balık avcılığı yapan amatör avcılarımızın bu bilinçte olması gerekmektedir. Ayrıca, buradan amatör avcılarımıza ve halkımıza sesleniyorum. Hiç kimse İl Müdürlüğümüzün izni ve bilgisi dışında her ne türde olursa olsun başka kaynaklardan balık getirerek atmasın. Özünde iyi niyetli gibi görünen bu hareket balığın atıldığı göldeki diğer balık türlerinin baskılanmasına ve hatta yok olmasına neden olabilmektedir."

        (GC-

        26.07.2016 12:02:14 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler