Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yıldızeli Ziraat Odası Başkanlığından darbe girişimine tepki

        (Fotoğraflı)

        Abdullah Kocabay

        SİVAS (İHA) - Yıldızeli Ziraat Odası Başkanı Ali Balbay, 15 temmuz günü gerçekleştirilen darbe girişimine tepki gösterdi.

        Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nin yapmış olduğu ortak basın bildirisinin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Ali Balbay, "Cennet vatanımız ve aziz milletimiz üretim ve ülke kalkınması için çaba harcanılan, el birliğiyle terör belasıyla mücadele edilen bir dönemde, tüm bunlar yetmezmişcesine bir de içimizde beslenen hainlerin darbe girişimiyle karşı karşıya kalmıştır. Bu girişim hiçbir şekilde kabul edilemez. 15 temmuz gecesi milletimiz büyük bir mücadele vererek bağımsızlık aşkını tekrar gözler önüne sermiştir. O elim gecede millete ve devlete adeta savaş ilan edilmiştir. Bu millet asırlar boyunca çok acılar çekti ve çok hain gördü. Allah'a şükürler olsun ki her zaman küllerinden yeniden doğdu. Bizler Türk Milleti olarak asırlarca zorluklar karşısında dik duruşumuzu bozmadan karşımızdaki hadsizlere haddini bildirmiş bir milletiz." dedi.

        15 Temmuz'da hainlerin vatandaşlardan Osmanlı tokadı yediğini aktaran Balbay, "Tekrar vurgulamak gerekirse millet iradesi dışında bir irade tanımıyoruz. Gün, milli iradeye ve demokrasimize sahip çıkma günüdür. Hiçbir darbe, hiçbir kalkışma asla meşru değildir ve hiçbir gerekçeyle savunulamaz. Son olarak bağımsızlığı ve millet iradesi için gözünü kırpmadan hayatını feda eden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet kederli ailesine sabırlar diliyorum. Tüm milletimizin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.

        (AK-UY-SK)

        30.07.2016 14:21:34 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler