Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gemerek'te mehteranlı demokrasi yürüyüşü

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Haber : Erhan Aksoy

        Kamera : Erhan Aksoy

        SİVAS (İHA) - Sivas'ın Gemerek ilçesinde Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı mehteranlı demokrasi yürüyüşü düzenlendi.

        15 Temmuz'da FETÖ mensubu askerlerin gerçekleştirmek istediği darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla sokaklara dökülen Gemerek halkı demokrasi nöbetinin 15'inci gününde mehteranlı demokrasi yürüyüşü düzenlendi. Hükümet Konağı önünde başlayan yürüyüşe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

        Yürüyüşün ardından konuşan Gemerek Kaymakam Cuma Kılınç, "15 Temmuz gecesi Gemerek ve Yeniçubuk meydanımızda araçlar bir oraya bir buraya acaba ülkemizde ne oluyor? diye anlamaya çalışıyorlardı. Ama bir şey de olursa biz karşısındayız diyorlardı. Ortadoğu'da Türk-İslam devletleri arasında şu anda baş edemedikleri belki bir Türkiye kaldı. Bununla da baş edebilirlerse Avrupa ülkeleri Amerika istedikleri gibi bu coğrafyada at koşturabileceklerdi. Ama Türkiye'ye bunu yapamadıkları zaman hiç bir şey yapamayacaklar. Bu meydanları Sayın Cumhurbaşkanımız bırakın deyinceye kadar bırakmayacağız." diye konuştu.

        Belediye Başkanı Mustafa Demir ise konuştu Demir, "Yaşım itibariyle 1980 darbesini gördüm, 28 Şubat dönemini gördüm ve son olarak 15 Temmuz darbe girişimini gördük. Biz siyasiler olarak her zaman şunu söyledik. Sandıkla gelen sandıkla gitmeli. Ne diyordu şehit liderim, 'Namlusunu milletine çevirmiş tanka selam durmam' diyordu. Bizler bu meydanları doldurduğumuz sürece, bu meydanlarda olduğumuz müddetçe hiçbir tanka eyvallah etmeyeceğiz." dedi.

        Konuşmaların ardından mehteran takımı vatandaşlara konser verdi.

        (UY-SK)

        30.07.2016 14:24:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler