Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sigarayı bırakması karşılığında en anlamlı hediye

        (Fotoğraflı)

        Selçuk Manaz

        ESKİŞEHİR (İHA) - İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Fakültesi Anabilim Dalı Başkanı ve Bağımlılığa Hayır Derneği Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural, ziyaret ettiği Kırka'daki Eti Maden İşletmeleri Endüstri Mühendisi Emrullah Barut'tan sigarayı bırakma sözü alıp teşekkür etti ve 'Dünya İçin Bir Şey Yap' adlı kitabını hediye etti.

        Eskişehir'in Seyitgazi İlçesi Kırka Mahallesinde bulunan Eti Maden işletmeleri Kırka Bor Tesislerine bir heyetle gelen Prof. Dr. Orhan Kural, yaptığı sunum sonrası konuşmasında, bağımlılığa karşı olduğunu ve bunlardan en önemlilerinden birinin sigara olduğunu anlatarak zararlarından bahsetti. Bu esnada Kural, 'bu salonda sigara içen var mı?' diye sordu. Sadece bir kişi elini kaldırdı ve onu kürsüye davet eden Prof. Dr. Kural; ''Bak beni her zaman görmezsin. Ne kadar yarışacağımı bilmiyorum. Onun için burdayken bir söz ver sigarayı bıraktığını açıkla ve faydalı bir iş yapmış ol'' diye belirtti. Eti Maden İşletmeleri Endüstri Mühendisi Emrullah Barut da söz vererek sigarasını Prof. Dr. Kural'a teslim etti. Kural ise birçok dile çevrilen ve 30 baskı yapan Dünya İçin Bir Şey Yap adlı kitabını kendisine vererek bu hareketinin diğer insanlara örnek olması dileğinde bulundu.

        (SM-MET-Y)

        11.08.2016 13:01:39 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler