Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Darbe girişimine tepkiler sürüyor

        - Diyarbakırlı iş adamı Remzi Abay:

        - "Halkımız bayrağına sadık oldu"

        (Fotoğraflı)

        DİYARBAKIR (İHA) - 15 Temmuz darbe girişimine toplumun her kesiminden tepkiler gelmeye devam ediyor. Diyarbakırlı iş adamı Remzi Abay, 15 Temmuz'dan bu yana Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla alanlarda olduklarını ve onun talimatıyla demokrasi nöbetine son verdiklerini belirterek, "Halkımız bayraklarına sadık oldu, günlerdir hep birlikte 7'den 70'e çoluk çocuk demeden tek vücut halinde olduk" dedi.

        15 Temmuz darbe girişimine tepki gösteren Diyarbakırlı iş adamı Remzi Abay açıklamalarda bulundu. Terörün karşısında canları pahasına dik duran tüm vatandaşlara teşekkür eden Abay, "15 Temmuz'dan son nöbet gecesine kadar siyasi fikrini, ırkını, dinini, dilini bir kenara bırakarak herkes bayraklarına sadık oldu. Günlerdir hep birlikte nöbet tutarak hep birlikte tek vücut olduk. Allah, devletini sevenlerden, bayraklarını sevenlerden razı olsun. Terörün karşısında canları pahasına dik duran, birlik ve kardeşliğe sahip çıkan herkesten Allah bin kez razı olsun" dedi.

        "Devlet bir bütündür"

        Devletin bir bütün olduğunu, kimsenin parçalayamayacağı belirten Abay, canları pahasına ülkeyi sahipleneceklerini söyledi. Abay, "Devlet bütündür kimse parçalayamaz ve bölemez Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız değerli insan Recep Tayyip Erdoğan bu ülkemizin teminatıdır, değeridir bunu herkes bilmeli. Bildiğiniz gibi darbe olan 15 Temmuz'da Cumhurbaşkanımız reisimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın tek bir sözü ile değerli onurlu halkımız sokaklara döküldü ve canımız pahasına bu ülkeyi korumaya yemin ederiz" diye konuştu.

        AK Parti'nin iktidarda olduğu süre içerisinde devrim niteliğinde hizmetler yaptığını da söyleyen Abay, "AK Parti 13 yıldır iktidarda devrim niteliğinde hizmetler yaptı. Bunlar Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın sayesinde yapıldı. İlaç kuyrukları, doktor kuyrukları unutulmadı. Yeşil kartlı hastalara insanca muamele yapıldı, engelliler, yatalak hastalara her türlü hakları sağlandı. Hastalar hastanelerde rehin kalıyorlardı unutmadık, eğitim ile ilgili on binlerce okul yapıldı daha ne istiyoruz. Allah tüm halkımızın yüzüne baktı ki darbeci hainler başarılı olamadılar. Bu hainlerin, alçakların darbelerini asla kabul etmeyeceğiz. Darbe yapanlar idama mahkum olmalıdırlar affedilmemeli bu alçaklar. Devletimizin, hükümetimizin ve halkımızın yanındayız birlik beraberlik içinde yaşamalıyız. Olaylar şiddet asla fayda getirmeyecektir. Irak, Suriye'nin hali ortadadır yüz binlerce mazlum halkı öldürüldü. Yazık günah değilmi? Türkiye'yi de kendilerine benzetmek istiyorlar asla kimsenin gücü yetmeyecektir. Güzel ülkemiz Türkiye hepimize yeter, güzel günler göreceğiz hep birlikte, vatan sevgisi işte budur, halk ayaklandı. Cumhurbaşkanımıza olan halkın sevgisi ortadadır 12 Eylül cuntasını yaşadık, gördük zulümden başka bir şey yapılmadı, hala hafızalardan silinmemiş. Devletin ekmeğini yiyip ihanet etmek asla insanlığa yakışmaz insanlık dışıdır. Allah bizleri korusun tüm halkımızı korusun" şeklinde konuştu.

        (İHA-AKK-Y)

        12.08.2016 14:11:23 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler