Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        15 Temmuz destanı spor kulübüne isim oldu

        (Fotoğraflı)

        DİYARBAKIR (İHA) - Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki Paralel Devlet Yapılanması/Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin gerçekleştirmek istediği ancak milletin yüksek iradesi ve direnişi nedeniyle başarısız kılınan darbe girişimi spor kulübüne isim kaynağı oldu. Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde bu destanın anısına spor kulübü kuruldu.

        Türkiye'de ilk kez bir darbe girişimi halkın karşı çıkması ve direnmesi üzerine başarısız olurken, bu kahramanlık destanının gerçekleştirildiği tarih olan 15 Temmuz sembol oldu. Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde bu şanlı tarihten esinlenerek 15 Temmuz Gençlik ve Spor Kulübü kuruldu. Eyüp Yıldırım başkanlığında kurulan kulübün resmi işlemleri Dernekler İl Müdürlüğü'ne teslim edildi.

        "Bu şanlı tarihi yaşatmak istedik"

        15 Temmuz'da iç ve dış destekli ihanet şebekesine karşı halkın destan yazdığını belirten kulübün kurucu başkanı Yıldırım, "Bu alçaklar darbeyi başarsaydı bugün belki hiç birimizin akıbeti belli değildi. Bu hainler ülkenin geleceğini ateşe atacaktı. Ama bu hevesleri halkımızın mücadelesi sayesinde heveslerinde kaldı. Biz de bu şanlı tarihin anısına spor kulübü kurduk. Amacımız iyi ve güçlü bir alt yapı sistemi ile bölgemizin çocuklarına sporda yön vermektir" dedi.

        (MÇ-MP-Y)

        22.08.2016 12:02:52 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler