Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şeyh Edebali Türbesi ve Osmanlı Tarih Şeridi'ne ziyaretçi akını

        (Fotoğraflı)

        Cem Kaan Toka

        BİLECİK (İHA) - 'Kuruluş ve Kurtuluş Şehri' olan Bilecik, gerek Şeyh Edebali Türbesi, gerek Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi olmak üzere birçok tarihi yerleri ziyaret etmek için yurt içinden her gün yüzlerce misafiri ağırlamaya devam ediyor.

        Her gün 7'den 70'e, yüzlerce konuğun ziyaret ettiği Bilecik'e son dönemlerde yerli turist akını oluyor. Gençlik Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında, Fatih Eğitim ve Rehberlik Derneği öncülüğünde düzenlenen "Rehberin izinde Alimin dizinde" projesi kapsamında Bilecik'e gelen 30 öğrenci, Şeyh Edebali Türbesi'ni ziyaret ettikten sonra Osmanlı Padişahları Tarih Şeridini gezdi. Gençlik Spor Bakanlığı destekli proje kapsamında ilk olarak Çanakkale ve Bursayı gezen gençlere, Bilecik Belediyesi Görevlisi Arkeolog Ertuğrul Gündüz ve Şeyh Edebali Türbesi ve Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi Alan Sorumlusu Engin Beyce ağırladı.

        Proje kapsamında ilk aşama olarak yaz Kur'an kursları düzenlendiğini, ikinci aşamada ise bu gezilerin yapıldığını belirten dernek rehberi Bilal Tayyip Apaydın, "Biz Bilecik'te böyle güzel bir ortam olduğunu bilmiyorduk. Şeyh Edebali Türbesi'nde bulunan tarih ve kültür şeridini çok beğendik. Burada 9 dakikalık bir sinevizyon gösterisi izledik. Bilecik'te bunların olduğunu biliyor olmamız bundan sonra her gezimize Bilecik'i dahil edeceğimizin bir göstergesi oldu." ifadelerini kullandı.

        Bozüyük Belediyesi Yaz Spor Okulları futbol grubundan oluşan 36 kişilik grup, Bilecik Şeyh Edebali türbesini gezerek, tarihi yerler hakkında bilgi aldılar. Türbe ziyaretinde bulunan ve Osmanlı Padişahları Tarih Şeridini gezen sporculara izletilen sinevizyon gösterisinin ardından Bilecik belediyesi Görevlisi Arkeolog Ertuğrul Gündüz ve Şeyh Edebali Türbesi ve Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi Alan Sorumlusu Engin Beyce tarafından bilgiler aktarılırken, sporculara Bilecik Belediyesi tarafından hazırlanan "Diriliş" isimli dergi dağıtıldı.

        Bilecik gezisine, Bozüyük belediyesi yaz spor okulları futbol grubundan 36 öğrencinin aileleri ile birlikte katıldığını ifade eden Bozüyük belediyesi spor tesisleri sorumlusu Serdar Sayitoğlu, "Voleybol grubu öğrencilerimiz ile birlikte geçtiğimiz hafta Çifteler'e bir gezi düzenledik, futbol grubumuz ile bu hafta buraya geldik. Bundan sonraki süreçte diğer gruplarımızla da seyahatlerimiz devam edecek" dedi.

        (CKT-CY-Y)

        27.08.2016 11:08:10 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler