Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hakkarili dağcılar İran'da zirve yaptı

        (Fotoğraflı)

        HAKKARİ (İHA) - Uluslararası Dağcılık Federasyonu ve İran Dağcılık Federasyonu'nun ortaklaşa düzenledikleri dağ tırmanış faaliyetine Hakkari'den de dağcılar davet edildi.

        İran'ın en yüksek dağlarından biri olan 4 bin 811 metre yüksekliğindeki Sabalan Dağı tırmanış faaliyetine Hakkari'den dağcılar katıldı. Uluslararası tırmanış faaliyetinde Hakkari'yi temsil eden Zirve Dağcılık İl Temsilciliği ve Cilo Dağcılık Kulübü üyeleri, tırmanışı başarı ile tamamlayıp zirve yaptılar.

        Düzenlen dağcılık faaliyetine Yeni Zellanda, Almanya, Afganistan, Hindistan, Pakistan gibi birçok ülkeden katılım olduğu gibi Türkiye'yi temsilen Hakkarili dağcılar katıldı. 23 - 30 Ağustos 2016 tarihleri arasında yapılan faaliyete Zirve Dağcılık Kulübü Genel Merkez Yöneticisi Aygül Kaplanseren, Hakkari İl Temsilcisi ve Cilo Dağcılık Kulübü Başkanı Hacı Tansu, Avukat Turgut Besi, Prof. Dr. Mehmet Nuri Bodur ve Ahmet Ertuş katıldılar. Tırmanışı başarıyla tamamlayıp 4 bin 811 metrelik Sabalan Dağı'nın zirvesine çıkan dağcılara, tırmanış sonrasında uluslararası dağcılık sertifikası verildi.

        Konu hakkında bilgi veren Hacı Tansu, "Bizler ülkenin en büyük dağcılık kulübü yönetici ve üyeleri olarak davet edildik. Böyle bir fırsatı ilimiz dağcılığı lehine de çevirebilmek için ilimizde faaliyet gösteren Cilo Dağcılık Kulübünü dahil etmek istedik. Böylece Zirve Dağcılık Genel Merkezi'nden bir arkadaşımız, il temsilciliğinden iki kişi ve Cilo Dağcılık Kulübü'nden iki kişi katıldık. Çok kaliteli ve oldukça güzel organize edilen bu faaliyette bulunmaktan son derece mutlu olduk. Gerek UIAA yöneticileri ile gerek İran Dağcılı Federasyonu yöneticileri ile ve gerekse diğer ülkelerden katılan federasyon yetkilileri ve dağcılarla ilimizin dağ ve dağcılık potansiyelinin yüksek olduğunu dile getirdik. Bir sonraki gençlik kampının Hakkari'de yapılabilmesi için bölgedeki çatışmalı sürecin bitmesi ve dağlardaki yasakların kalkmasını bekliyoruz. Bu konuda daha önce de katılmış olduğum bir toplantıda Uluslararası Dağcılık Federasyonunun Gençlik Komitesi Başkanı Sayın Nejat Akıncı da bu isteklerini dile getirmişlerdi. Ancak bölgede yaşanan olumsuzluklar nedeni ile bu faaliyeti gerçekleştirememiştik. Umarım yakın zamanda ilimizin muhteşem dağlarında birçok gençlik ve dağcılık kamplarını kurarız" dedi.

        (FT-MSA-Y)

        31.08.2016 13:59:14 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hakkari haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hakkari Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler