Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Irak sınırına atanan sanatçıdan müzik ziyafeti

        - Hakkari'ye atanan öğretmenler arasında bulunan Türk Halk Müziği Sanatçısı Nihal Salda, meslektaşlarına müzik ziyafeti verdi

        (Fotoğraflı)

        Feyzullah Taş

        HAKKARİ (İHA) – Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Derecik beldesine atanan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) mezunu Türk Halk Müziği Sanatçısı Nihal Salda, kendisi gibi kente yeni atanan öğretmenlere müzik ziyafeti verdi.

        Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi, kente yeni atanan öğretmenler için Kültür Merkezi'nde düzenlediği programa İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Turgun, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fahri Güldal ile çok sayıda öğretmen katıldı. Gençlik Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren öğrenciler birbirinden güzel şarkılar seslendirerek, öğretmenlere neşeli dakikalar geçirdiler.

        Irak'ın sıfır noktasında bulunan Şemdinli ilçesi Derecik beldesine müzik öğretmeni olarak atanan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümü mezunu olan ve 'Reva' adında bir albümü bulunan Türk Halk Müziği Sanatçısı Nihal Salda, birbirinden güzel şarkılar seslendirerek meslektaşlarından büyük alkış aldı.

        Sahne alan Gençlik Merkezi Tiyatro Ekibi ise, birbirinden güzel oyunlar sergilediler. Öğretmen öğrenci konularının ele alındığı tiyatro oyunu, öğretmenler tarafından büyük alkış aldı.

        Sahne alan bir öğretmen ise Hakkari'nin dışarıda tanıtıldığı gibi olmadığını, insanların sıcakkanlı ve misafirperver olduğunu ifade ederek Hakkari halkına övgüler yağdırdı.

        (FT-MSA-Y)

        08.09.2016 14:42:48 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hakkari haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hakkari Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler