Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kağıthane'de ders zili çaldı

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Yaklaşık üç ay süren yaz tatilinin ardından Kağıthane'de 2016-2017 eğitim öğretim yılı başladı. Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, öğrencilerin ilk ders sevincine ortak oldu.

        Yaklaşık üç ay süren yaz tatili sona erdi. Sabahın erken saatlerinde Kağıthane ve tüm yurt genelinde okullarına koşan binlerce çocuk, yeni eğitim öğretim yılına ''merhaba'' dedi. Okulların açılmasının ilk günü vesilesiyle ise Hamidiye Mahallesinde bulunan İmece İlköğretim Okulunda bir açılış programı düzenlendi. Şehit ve Gaziler için yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan programı bir çok veli ve öğrenci de ilgiyle takip etti.

        Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştiren Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç; ''Tüm çocuklarımıza ve öğretmenlerimize yeni eğitim öğretim yılında başarılar diliyorum. İnşallah bu yıl geçen senelere göre çok daha verimli bir yıl olur. '' dedi. Yaz ayı boyunca ülke gündeminin oldukça yoğun olduğunu da belirten Başkan Fazlı Kılıç, 15 Temmuz gecesine de değinerek verdikleri desteklerden dolayı hem öğretmenlere hem öğrencilere hem de velilere ayrıca teşekkür etti. Şehit ve gazileri de minnetle anan Başkan Fazlı Kılıç; '' Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, 15 Temmuz şehitleri ile terörle mücadelede hayatını kaybeden asker ve polislerimizi rahmetle anıyorum.'' Dedi.

        ''Çocuklarınızı devletin okullarına gönderin.''

        Kağıthane Kaymakamı Hasan Göç'de yaptığı konuşmada öğrencilere ve öğretmenlere başarılar dilerken 15 Temmuz'dan sonra eğitimin ve okulların daha steril bir hale getirildiğini aktardı. Allah bir daha milletimize böyle şeyler yaşatmasın diye Hasan Göç; ''15 Temmuz'dan sonra yapılan müdahalelerle okullarımız çok daha iyi noktalara geldi. Ben kendi çocuğumu da bu okula gönderiyorum. Devlet okullarına ve bu okullarda verilen eğitime inancımız tam. Başka hiçbir okula çocuklarınızı göndermenize gerek yok. Gönül rahatlığıyla çocuklarınızı devletimizin öğretmenlerine emanet edebilirsiniz, bu hem çocuğunuzun hem de ülkemizin geleceği için oldukça önemli. '' dedi.

        Programa ayrıca İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Çayır ve bir çok davetli konuk da katıldı.

        (HK-ÖK-Y)

        20.09.2016 10:17:18 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler