Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Silopi'de kursiyerlerin sertifika sevinci

        (Fotoğraflı)

        Ayaz Müldür

        ŞIRNAK (İHA) - Şırnak Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı tarafından verilen KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kursiyerlerine sertifikaları verildi.

        Törende, 60 kursiyere sertifikalarını veren Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Heşar Haşimoğlu, "Şırnak Esnaf Odaları Birliği olarak sadece esnaf ve sanatkarların çözüm sorunları ile ilgilenmiyor bunların yanında sosyal yönden de ilimize neler katabiliriz, 'hangi projeleri gerçekleştiririz' diye çalışıyoruz. Nitekim şimdiye kadar SODES Projeleri kapsamında 10 farklı alanda mesleki eğitim kursları düzenleyerek, yaklaşık olarak 300 kişiye yakın kursiyer eğittik. Tabii bu kurslardan 10-20 kişi arasında eğitici istihdam etme şansımız oldu. Bunların dışında girişimcilik kurslarımız oldu ve girişimcilik kurslarımızda 120 kişiye girişimci olma fırsatı sunduk. Bunlardan kendilerini hazır hisseden yaklaşık 15-20 kişi de kendi işyerini kurarak ekonomik hayata atılmasına ön ayak olduk. Şimdi de siz kursiyerlerimize de sertifikalarınızı verip işinizi kurma şansı veriyoruz, bu belge ile kendi işinizi kurup devletin size sağlamış olduğu 50 bin üst limitli hibe alma şansını da elde etmiş oluyorsunuz" dedi.

        (AYZ-MP-Y)

        01.10.2016 13:58:08 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şırnak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şırnak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler