Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mezitli'de 'Emekçi Kadınlar Derneği' kuruldu

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - Mersin'in merkez Mezitli ilçesinde bir grup kadın bir araya gelerek 'Mezitli Emekçi Kadınlar Derneği'ni kurdu.

        Mezitli'de, emeğin en yüce değer olduğu noktasında birleşen kadınlar, bu çerçevede yeni bir dernek çatısı altında buluştu. Kadınlar, kadının emeğini görünür kılmak amacıyla 'Mezitli Emekçi Kadınlar Derneği'ni kurarken, derneğin kurucu başkanlığını Mehlika Deniz üstlendi. Derneğin Kurucu Yönetim Kurulu ise Gülay Köylü, Mekkiye Göz, Buket Koç, Dilek Çubuk, Gülbeyaz Kiriş, Münevver Özkan, Helime Yaşar, Gülşen Kılınç ve Nurcan Başçıl'dan oluştu.

        Başkan Mehlika Deniz, derneğin amacını, Türkiye Cumhuriyeti yasalarında kadınlara verilen hakları korumak, geliştirmek ve toplumda kadının çağdaş ve saygın bir yeri olması için çalışmak, kadınların örgütlü gücüne güç katmak ve kadının emeğini görünür kılmak olarak açıkladı.

        Çalışmalarını Mezitli Kent Konseyi binasında sürdüren Mezitli Emekçi Kadınlar Derneği yönetimi, kentteki tüm kadınları birlik olmaya davet etti.

        (KYM-Y)

        04.10.2016 10:10:49 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler