Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Niksar'da öğrencilere "hayvan sevgisi" aşılandı

        (Fotoğraflı)

        Sedat Özata

        TOKAT (İHA) - Tokat'ın Niksar ilçesinde Belediye tarafından 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü nedeniyle Sokak Köpekleri Müşahade ve Bakım Merkezi'nde program düzenledi.

        Çocuklara hayvan sevgisini aşılamak amacıyla 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü'nde Niksar Belediyesi tarafından etkinlik düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe Niksar Belediye Başkan Vekili Fatih Dönmezoğlu, Tokat Hayvan Hakları Dayanışma Grubu Üyesi Dilek Subaşı, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

        Etkinlikte konuşma yapan Niksar Belediye Başkan Vekili Fatih Dönmezoğlu yaptığı konuşmada, "Yaşamı paylaştığımız hayvan dostlarımız biz insanlar tarafından korunmaya ve kollanmaya muhtaçlar. Biyolojik çeşitliliğin korunması, dünyada yaşamın sağlıklı bir şekilde sürmesi için, birbirimize ihtiyacımız sonsuz. En azından yaşadığımız yerlerdeki sokak hayvanlarına karşı daha vicdanlı davranır, onların da bizler gibi yeme-içme ve barınma hakkına sahip olduğunu unutmaz, bir kap mama ve suyu çok görmezsek inanın her şey daha güzel olacak. Ayrıca unutulmamalıdır ki hayvan sevgisi; insandaki merhamet, yardımlaşma ve iyilikseverlik gibi duyguları geliştiren özel duygulardandır. Bizlerde Niksar Belediyesi olarak Sokak Köpekleri Müşahade ve Bakım Merkezimizi yeniledik. Artık daha stabil bir ortamda hayvanlarımıza bakacağız. Bizlere bu konuda desteklerini esirgemeyen Nuray Şeney ve Nurcan Yurdakul hanımefendilere teşekkürlerimi sunuyorum. Bu vesileyle hayvanların korunması konusunda herkesin gereken duyarlılığı ve sorumluluğu birlikte yerine getireceklerine inanıyor, sevgi ve saygılar sunuyorum" dedi.

        Konuşmaların ardından öğrencilere Niksar Belediyesi tarafından hazırlanan bilgi broşürleri dağıtıldı.

        (SÖZ-SLH-Y)

        04.10.2016 16:55:17 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler