Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yıldız Dağının elektrik ihtiyacı güneş panellerinden karşılanacak

        (Fotoğraflı)

        Hakan Kaleli

        SİVAS (İHA) - Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezinin elektrik ihtiyacının karşılanması için güneş enerjisi panelleri sistemi kuruldu.

        Orta Anadolu Kalkınma Ajansından alınan hibe desteği ile yapımına başlanan güneş enerjisi panelleri projesinde son aşamaya gelindi. Orta Anadolu Kalkınma Ajansı, İl Özel İdaresi Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü ve Sivas Valiliği Avrupa Birliği Bürosu personelleri rutin izleme programı kapsamında Et ve Süt Kurumu'na devredilen Sivas Et Kombinasının arkasındaki alana inşa edilen güneş enerjisi paneli projesini yerinde inceledi.

        Orta Anadolu Kalkınma Ajansı İzleme Uzmanı Mehmet Okur, projenin yenilenebilir ve sürdürülebilir mali destek programı kapsamında hazırlandığını söyledi. Sivas İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan projeye ajans olarak 750 bin lira hibe desteği sağlandığını dile getiren Okur, "İzleme programı çerçevesinde genel kontrolleri yaptık. Projemiz büyük oranda tamamlanmış durumda. Mekanik paneller, kaplama ve topraklama işlemleri bitmek üzere. Yakın zamanda tesis enerji üretimine hazır hale getirilecek" dedi.

        Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü kontrolörü Elektrik Mühendisi Coşkun Irmak ise projenin kısa süre içerisinde tamamlanmasının planlandığını belirtti.

        Sivas Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosu Proje Koordinatörü Personeli Alpay Eyinç ise projenin 4 milyon liraya mal olduğunu ifade etti. Proje kapsamında bölgeye 4 bin 400 adet güneş enerjisi paneli yerleştirildiğini ifade eden Eyinç, 20 dönüm araziye panellerin monte edildiğini aktaran Eyinç, gerekli prosedürler tamamlandıktan sonra güneş enerjisi panelleri sisteminin faaliyete geçeceğini sözlerine ekledi.

        (UY-SK)

        05.10.2016 15:28:49 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler