Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DSİ yetkililerinden Çetintepe Barajında inceleme

        (Fotoğraflı)

        Ahmet Arslantaş

        ADIYAMAN (İHA) - Adıyaman'da Göksu Nehri üzerine inşa edilen Çetintepe Barajı'nde DSİ Genel Müdürlüğü yetkilileri incelemelerde bulundu.

        Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesi ile Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçe sınırları arasında yapılan Çetintepe Barajı hızla ilerliyor. DSİ Genel Müdür Yardımcısı Ergün Üzücek, Jeoteknik Hizmetler ve Yas Daire Başkanı Kemal Karakuş, Bölge Müdürü Emrah Köleoğlu ve beraberindeki heyet fiziki gerçekleşme oranı yüzde 52 olan Çetintepe Barajı inşaatı proje alanında incelemelerde bulundu.

        Temelden 116 metre yüksekliğinde, kil çekirdekli membası kum, çakıl mansabı kaya dolgu tipinde ve toplam dolgu hacmi 11 milyon 320 bin metreküp olan Çetintepe Barajı tamamlandığında 70 bin hektar alanın sulamasını sağlayacak. Baraj inşaatının 2017 yılı sonunda tamamlanması planlanıyor.

        (AHM)

        20.10.2016 16:27:08 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler