Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Okul önlerinde denetimler sıklaştırıldı

        Nejdet Armağan

        MUŞ (İHA) - Muş Emniyet Müdürlüğü ekipleri, okul önlerinde yaptıkları denetimlerde 5 kişiye idari para cezası uygularken, 1 kişide de esrar ele geçirdi.

        Muş Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, 2015 yıl içinde valilik tarafından il merkezindeki eğitim kurumları ve çevresinde eğitim faaliyetlerini olumsuz etkileyecek ve öğrencileri rahatsız edecek olayların önlenmesine yönelik alınan karar kapsamında, 2016-2017 eğitim öğretim yılı içerisinde çalışmaların aralıksız sürdüğü belirtildi. Alınan karar doğrultusunda Emniyet Müdürlüğünce 23 Ekim 2016 tarihinden itibaren okul çevrelerinde değişik tarihlerde 7 denetleme yapıldığının ifade edildiği açıklamada, "Bu denetlemede, okulla ilişiği olmadığı halde okul çevresinde tespit edilen 140 şahsın GBT kontrolü yapılmış, yapılan kontrollerde üzerinde maksat dışı bıçak taşıdığı tespit edilen yaşı küçük bir şahıs ve okulla ilişiği bulunmadığı tespit edilen yaşı küçük 2 şahıs gerekli işlemleri için Çocuk Şube Müdürlüğüne teslim edilmiş, 3 şahsa Kabahatler Kanununun 32. Maddesinin 1. Fıkrası gereğince kişi başı 219 TL idari yaptırım uygulanmış, 2 şahsa Kabahatler Kanununun 37. Maddesi gereğince kişi başı 105 TL idari yaptırım uygulanmış ve 1 şahsın üzerinden 25 gram esrar maddesi ele geçirilmiştir. Okul çevresinde bulunan 2 internet kafe ile ilgili olarak; iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı bulunmadığı için gerekli işlemler yapılmıştır. Okul güvenliği önceliğimizdir" ifadelerine yer verildi.

        (NA-MSA-Y)

        20.10.2016 17:09:45 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler