Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Pursaklar'da engelsiz park

        (Fotoğraflı)

        ANKARA (İHA) - Pursaklar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, 2 dönümlük alanda "Engelsiz Park" yaptı.

        Engelli vatandaşların rahatlıkla gezip dinlenebileceği, çocukların oyun alanlarda keyifli vakit geçireceği yeni bir park Saray Mahallesi'nde inşa edildi. Engelli çocuk oyun gruplarının yerleştirildiği parka kamelyalar, yürüyüş yolu ve banklar da yapıldı. Parkla ilgili değerlendirmelerde bulunan Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, engelli vatandaşların hayatını kolaylaştıracak bu tür çalışmaların devam edeceğini belirterek, "Engelsiz Park önemli ve özeldir. Engelleri aşmak için engelsiz parkları çoğaltmamız gerekiyor. Engelli hemşerilerimizin yaşam kalitesini yükseltecek projeler yapmaya devam edeceğiz" dedi.

        Engelli vatandaşlara toplum olarak daha duyarlı yaklaşılması gerektiğini ifade eden Çetin, "Zorlukları birlikte aşmalıyız. Paylaşarak engelleri aşabiliriz. Amacımız, çocuklarımızın ve engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşamına, fiziksel gelişimlerine fayda sağlamaktır. İnşallah bu parkımız da çocuklarımızın, hemşerilerimizin sosyal yaşamına pozitif katkı sunacaktır" diye konuştu.

        Çevre düzenlemesi de yapılan parkın çim ekiminin tamamlanmasının ardından Engelsiz Park hizmete açılacak.

        (AS-ÖZ-Y)

        21.10.2016 10:12:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler