Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Keçiören'de İmam Hatipler Haftası programı düzenlendi

        (Fotoğraflı)

        ANKARA (İHA) - Keçiören'deki Şehit Ahmet Özsoy Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi'nde, İmam Hatipler Haftası nedeniyle etkinlik düzenlendi.

        Etkinliğe, TBMM İdare Amiri ve AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, AK Parti Ankara Milletvekili Aydın Ünal, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Işık ve İlçe Müftüsü İhsan İlhan katıldı.

        "Adam olmak şahsiyet meselesidir"

        Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Ahmet Gündoğdu, imam hatip liseli öğrencilere "Sizler çok önemlisiniz. Bizler buraya siyasiler olarak değil imam hatipli ağabeyleriniz olarak geldik" diye seslendi. 15 Temmuz darbe girişimini, tankların üzerine çıkarak durduranın bu milletin imanı olduğunu belirten Gündoğdu, "Menderes'e sahip çıkamamanın pişmanlığını yaşayan milletle, darbe çıkınca şapkasını alıp gitmeyen lider Recep Tayyip Erdoğan buluşarak hem dini hem vatanı istismar eden hainleri püskürttü" dedi.

        Gündoğdu, Üstad Necip Fazıl'ın 'Adam olmak cinsiyet meselesi değil, şahsiyet meselesidir' sözünü hatırlatarak, "Niye gidiyoruz imam hatip lisesine? Adam olmak için. 15 Temmuz'u yapanlar kadın da olsa erkek de olsa adam değildi. Ömer Halisdemir gibi darbeyi engelleyenler kadın da olsa erkek de olsa adamdır" ifadesini kullandı.

        "Yoksul çocuklarından rahatsız oldular"

        AK Parti Ankara Milletvekili Ünal, kendisinin Cemal Gürsel İlkokulu'ndan mezun olduğunu ifade ederek, "Ben Cemal Gürsel İlkokulu'ndan mezun olduğumu gururla söyleyemedim. Sizler Ahmet Gürsoy Lisesi'nden mezun olduğunuzda bunu gururla söyleyeceksiniz" diye konuştu. 28 Şubat'ın imam hatip okullarını kapatmak için yapılmış bir darbe olduğunu, bazı kesimlerin yoksul aile çocuklarının iyi yerlere gelmesinden rahatsızlık duyduğunu kaydeden Ünal, "Cumhurbaşkanımızın kızı Sümeyye Hanım 28 Şubat'ın en zor zamanlarında katsayı zulmü yüzünden yurt dışında okumak zorunda kaldı. Bir genelge ile şimdiki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile başörtüsü yasağını kaldırdık. Yasağın kalkmasından sonra Sümeyye Hanım'a sordum. 'Cumhurbaşkanımızla aranızda nasıl bir diyalog geçti' dedim. 'O gece babam eve geldiğinde bana selamün aleyküm diyerek selam verdi ve çok şükür bugün 28 Şubatın bir zulmünü daha kaldırdık dedi. Babam önde ben arkada şükür namazı kıldık ve uzun bir süre dua ettik' dedi. Bu mutluluk sadece Cumhurbaşkanımızla kızı arasında yaşanan bir mutluluk değil, bütün Türkiye de yaşanan bir mutluluktu" şeklinde konuştu.

        "En güzel eğitimi alacaksınız"

        Keçiören Belediye Başkanı Ak ise, okula ismini veren Şehit Ahmet Özsoy'a dikkat çekerek, "15 Temmuz gecesi büyük bir kahramanlık göstererek şehit olan Ahmet Özsoy kardeşimizin adı verildi okulumuza. Sizler ülkemizin geleceği olarak en güzel eğitimi alıp vatanına, milletine en iyi hizmet eden insanlar olacaksınız. Hepinizi Allah'a emanet ediyorum" diye konuştu.

        Konuşmaların ardından öğrencilerin şiirleriyle devam eden program, protokol heyetinin de yer aldığı toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

        (AS-ÖK-Y)

        21.10.2016 10:33:27 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler