Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Prof. Dr. Mustafa Karataş'ın Kerbela Olayı'nı anlattı

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Esenler Belediyesi'nin düzenlediği "Âl-i Abâ Aşkına" adlı programda Kerbela Olayı'nı anlatan Prof. Dr. Mustafa Karataş, "Türk dünyası hiçbir zaman Yezid'den taraf olmamıştır. Türkler hep Ali ve Hüseyin'den yana olmuşlardır" dedi.

        Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü'nün organizasyonuyla "Âl-i Abâ Aşkına" ismiyle Muharrem Ayı Özel Programı düzenlendi. Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleşen program, Fatih Camii İmam Hatibi Bünyamin Topçuoğlu'nun Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programda Prof. Dr. Mustafa Karataş, Kerbela şehitlerini ve Muharrem ayının feyzini anlattı.

        "Yezid'in karşısındayız"

        Prof. Dr. Mustafa Karataş, Kerbela Olayı'nda zalimlerin karşısında olduğumuzun altını çizerek, "1 Muharrem'den 10 Muharrem'e kadar 70 kişiyi Yezid'in ordusu kuşatıyor. Allah'ın haram kıldığı her şey cereyan etmeye başlıyor. İslam'a göre savaşın da kuralları vardır. Gözü dönen insanlar bunları hiçe saymışlardır. Ehl-i Beyt Fırat'ın kenarında susuz bırakılıyor. 9 Muharrem'de Hz. Hüseyin hutbe okuyor. Hz Hüseyin, 'Ey zalimler bırakın bizi gidelim. Yolumuzu kesmeyin, siz kimsiniz? Ben Rasulullah'ın torunu Ali'nin oğluyum. Dedemin bana reyhanım dediğini duymadınız mı?' diyor. Hz. Hüseyin'i altmışa yakın yerinden yaralayıp atından düşürdüler. Kundaktaki çocukları öldürmek istediler. Biz hep zalimin karşısındayız. Türk dünyası hiçbir zaman Yezid'den taraf olmamıştır. Türkler hep Ali ve Hüseyin'den yana olmuşlardır. Bu milletin mayası sağlamdır" şeklinde konuştu.

        Karataş'ın sohbetinin ardından Tasavvuf Müziği sanatçısı Agâh, Ehl-i Beyt ilahilerinden oluşan bir konser verdi.

        (HB-ÖZ-Y)

        21.10.2016 12:51:12 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler