Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Uysal'dan kutlamalara davet

        (Fotoğraflı)

        ANTALYA (İHA) - Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Alevi Kültür Dernekleri Antalya Şubesi'nin düzenlendiği aşure etkinliğine katıldı.

        Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Alevi Kültür Dernekleri Antalya Şubesi'nin Aydın Kanza Parkı'nda düzenlendiği aşure etkinliğine eşi Ümran Uysal ve oğlu Efe ile birlikte katıldı.

        Muratpaşa'da sevginin, barışın ve kardeşliğin bayraktarlığını yaptıklarını belirten Uysal, "Bütün insanlar kardeş olsun, herkesi olduğu gibi kabullenelim. Muratpaşa'da bunun belediyeciliğini yapmaya çalışıyoruz. Muratpaşa'da bunun uygulamasını yapmaya çalışıyoruz" dedi.

        Muratpaşa'nın Anadolu'nun ve hatta dünyanın çok farklı yerlerinden göç edip gelen önemli bir nüfusu barındırdığının altını çizen Başkan Uysal, "Her biri başımızın tacıdır. Bizim için önemli olan insandır. Bu minval üzere yaşıyor, düşünüyoruz. Özel günlerimizi, dini ve milli bayramlarımızı kardeşliği, dayanışmayı çoğaltmak için değerlendiriyoruz. Ramazan ayında 55 bin komşumuzla, Muharrem ayında 10 bin komşumuzla iftar açtık. Aşurelerimiz günlerdir devam ediyor. Milli bayramlarımızda en duyarlı şekilde meydanlardayız. Bütün bu özel günleri birlik, beraberlik, kardeşlik için değerlendiriyoruz."

        Yüz binlerle birarada olacağız

        Başkan Uysal, bu bağlamda Muratpaşa Belediyesi'nin Cumhuriyetin ilanının 93'üncü yıl dönümü 29 Ekim Cumartesi günü Konyaaltı varyantından saat 18.00'de fener alayıyla başlayacak ve Cumhuriyet Meydanı'nda Candan Erçetin konseriyle devam edecek kutlamalara davet etti. Başkan Uysal, "Bütün komşularımız, hangi felsefi düşünceye, hangi siyasi partiye ve oluşama dahil olursa olsun kutlamalara bekliyorum. 29 Ekim bizim kimlik kazandığımız, 'Cumhuriyetiz' dediğimiz, 'Bireyiz, insanız, vatandaşız, hakkımız ve hukukumuz var' dediğimiz, ülkemizin niteliğini bütün dünyaya haykırdığımız gündür. 100 binlerle Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geleceğiz. Hepinizi oraya bekliyorum" şeklinde konuştu.

        (SÇ-SÇ-Y)

        24.10.2016 10:25:14 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler