Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        PTT'nin 176. kuruluş yıl dönümü

        (Fotoğraflı)

        Hakan Okay

        BİTLİS (İHA) - Bitlis'in Tatvan ilçesinde Posta ve Telgraf Teşkilatının (PTT) 176. kuruluş yıl dönümü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

        PTT'nin 176. kuruluş yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde Tatvan şubesi balonlarla süslenerek, gelen vatandaşlara şeker ikramında bulunuldu. Etkinlik çerçevesinde ayrıca şubede işlem yapmaya gelen 176. numaralı müşteriye ise gram altın, pul albümü, saat ve çeşitli eşyalar hediye edildi. Şubede günün 176. müşterisi olan 60 yaşındaki Hazine İnan'a hediyesi PTT Bitlis Başmüdürü Sacit Bostancıoğlu ve Tatvan Şubesi Başmüdürü Veysi Mehmetoğlu tarafından verildi.

        Hediye takdimi dolayısıyla teşekkürlerini ileten Hazine İnan, PTT'nin kuruluş yıl dönümünün hayırlı olmasını diledi.

        PTT Bitlis Başmüdürü Sacit Bostancıoğlu ise, PTT'nin 176. yaşını Bitlis'te çeşitli etkinliklerle kutladıklarını söyledi. Kutlama etkinlikleri çerçevesinde Tatvan şubelerinden işlem yapan 176. numaralı müşteriye çeşitli hediyeler takdim ettiklerini kaydeden Bostancıoğlu, "23 Ekim 1840'ta kurulan PTT kurumumuzun 176. yıl dönümünü kutluyoruz. Kurulduğu günden bugüne ülkemize, milletimize hizmetlerimiz artarak devam etmektedir. Daha iyi hizmetlere 176, 177 ve daha sonraki yıllarda da devam ettireceğiz" dedi.

        PTT'nin 176. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın mutluluğu içinde olduklarını ifade eden PTT Bitlis Başmüdürü Sacit Bostancıoğlu, PTT'nin teknolojik gelişmeleri yakından takip ettiğini kaydederek, "Özellikle hizmetlerimizi karlılık ve verimlilik ilkeleri yanında kamu yararına gözeterek sürdürüyoruz. Bitlis'te 2016 yılında posta alanında mektup, tebligat, kargo ve benzeri gönderi türlerinde 46 postacı (dağıtıcı) personelimiz ile 2016 yılı Eylül sonu itibariyle 2 milyon 600 bin adet civarında gönderinin dağıtım ve teslimi sağlanmıştır. Banka alanında ise 35 memur ile gişelerimizde 670 bin adet civarında işlem yapılmış olup, bu hizmetlerimizden bir örnek verecek olursak 2016 yılı Eylül ayı itibariyle Bitlis ilinde bulunan iş yerlerimize ait gişelerimizde yaklaşık olarak 210 bin adet sosyal içerikli yani Başbakanlıkça ödenen (ŞNT) öğrenci yardımı 2022 sayılı yasaya tabi yaşlılık, sakatlık ve doğum yardımı gibi sosyal yardımlar kapsamında vatandaşlarımıza yapılan işlemler 55 milyon TL tutarında hak sahibi olan vatandaşlarımıza nakit ödemede bulunduk. Lojistik (kargo) alanda ise 2016 yılı Eylül ayı itibariyle 54 bin civarında başta ilimiz Vakıflar Bölge Müdürlüğüne ait muhtaç insanımıza dağıtılan vakıf kolileri olmak üzere, ayrıca vatandaşlarımız tarafından gönderilmek istenen kargolar gişelerimizden kabul edilerek diğer illere sevki sağlanmıştır. Yine diğer illerden ilimize bu dönemde gelen 70 bin civarında kargonun teslimi sağlanmıştır. Söz konusu dağıtım başta olmak üzere hizmetlerimizi 122 personel ve kurumumuza ait 19 adet filo kapsamında bulunan araçlarımızla yürütmekteyiz. Evet hizmetlerimizi ve çalışmalarımızı gelecekte de halkımıza laik olduğu kalitede sunma adına tüm teşkilat mensuplarımız ile araç gereç ve altyapımızı güçlendirerek devam edeceğimizi belirtir, tekrardan kurumumuzun 176. yılını kutlar, başta Kurtuluş Savaşında büyük hizmetleri ve katkıları geçen postacı ve telgrafçılarımıza Allah'tan rahmet, tüm teşkilat çalışanlarımıza aileleri ile birlikte başarılı sağlıklı nice yıllara diliyorum" diye konuştu.

        (HO-MSA-Y)

        24.10.2016 17:16:37 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler