Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AFAD'dan Körfez'e deprem istasyonu

        (Fotoğraflı)

        KOCAELİ (İHA) - AFAD Başkanlığı, Körfez Şemsettin köyüne zayıf yer hareketleri gözlem istasyonu kurdu.

        Başbakanlık AFAD Başkanlığın'ca Körfez ilçesi Şemsettin köyü yakınlarında istasyon için belirlenen bölge Orman İşletme Müdürlüğünden kullanım tahsisli temin edilerek gözlem istasyonu kuruldu. Kocaeli İl AFAD Müdürlüğü teknik ekipleri ve AFAD Başkanlığı'ndan gelen uzman ekiplerin gözetiminde kurulan hız ölçer gözlem istasyonu ile birlikte Kocaeli'de zayıf yer hareketi ölçüm istasyonu Kandıra ve Gebze'den sonra üçe çıkmış oldu.

        Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, AFAD Başkanlığı ve Kocaeli'deki bazı işletmelerin birlikte işlettikleri 29 kuvvetli yer hareketi - ivme ölçer gözlem istasyonları ile birlikte 32 ye yükselen deprem istasyonu sayımızın arttırılması için de çalışmalar devam ediyor. Körfez Şemsettin köyünde kurulan Deprem Gözlem İstasyonu ile birlikte Türkiye'deki zayıf yer hareketleri istasyonu sayısının 250 ye yükseldiği bilgisini veren AFAD Başkanlığı uzmanları, bu istasyonlarla tüm ülkedeki yer hareketlerinin AFAD Başkanlığı tarafından izlendiğini vurguladılar.

        Deprem gözlem istasyonlarının, yer hareketleri etki düzeyi belirleme çalışmalarında, deprem raporlamalarında, tehlike ve risk azaltma çalışmalarında ve haritalandırma faaliyetlerinde veri tabanı oluşturmaya katkı sunduğu belirtildi.

        (GY-Y)

        01.11.2016 14:31:43 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler