Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mersin'de kedilerden sonra köpeklere de beslenme odağı

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - Mersin Büyükşehir Belediyesi, şehrin birçok noktasında uygulamaya koyduğu kedi evlerinin ardından şimdi de köpek beslenme odaklarını şehrin 7 farklı noktasına yerleştirdi.

        Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, sahipsiz sokak hayvanlarının korunup, sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürebilmeleri için çalışmalarını aralıksız olarak devam ettiren Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, kentin farklı noktalarına köpek beslenme odakları yerleştiriyor.

        Yenişehir çöp sahası alanı, Kuyuluk, Halkkent, Bozyazı, Silifke, Viranşehir ve Hal Mahallesi'ne uygulanan beslenme odakları ile köpekler günlük mama ihtiyacını karşılayabiliyor.

        11 Noktaya daha köpek beslenme odakları yerleştirilecek

        Köpek beslenme odakları, insanlarla bir arada yaşayabilen sosyal sokak köpeklerini misafir ediyor. Sabah erken saatlerde mama ve su bırakılan odaklara ayrıca hayvan severler de yiyecek bırakabiliyor. Aynı zamanda odakların yanında bayat ekmeklerin konulabileceği sepetler de bulunuyor.

        Anneli yavruların beslenebileceği ve kapalı bir bölümün bulunduğu 3x6 boyutlarındaki büyük beslenme odakları, anneli yavruların soğuktan korunması için özel olarak tasarlandı. İçerisinde sabitlenmiş su ve yemek teknesi bulunan köpek besleme odaklarının zeminleri çift tabanlı, soğuk geçirmez ve kolay temizlenebilir olma özelliği ile köpeklere korunaklı ve sağlıklı bir yuva sunuyor. Köpeklerin bulunduğu yeri sahiplenme içgüdüsü ile agresif tavırlar sergileme eğilimi ve anneli yavruların ortak noktada toplanarak barınağa götürülebilmeleri için köpek beslenme odakları şehrin dışına yerleştiriliyor.

        Köpeklerin yiyecek bulamadıkları için zor durumda kaldıklarını ve köpek beslenme odaklarına en çok ihtiyaç duyulan yerlerden birinin de Serbest Bölge ile Hal Kavşağı'nın birleştiği yer olduğunu belirten vatandaşlar, duyarlı davranışından dolayı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a teşekkür ediyor.

        Sahipsiz köpeklere yardım etmeye devam eden Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, önümüzdeki günlerde 11 köpek beslenme odağını daha farklı noktalara yerleştirecek.

        (HSK-Y)

        06.11.2016 15:09:47 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler