Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tarihçi ve Yazar Talha Uğurluel üniversite öğrencileri ile buluştu

        (Fotoğraflı)

        Yakup Güler

        TEKİRDAĞ (İHA) - Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Çınaraltı Sohbetleri" kapsamında Sanat Tarihçisi ve Tarihçi-Yazar Talha Uğurluel, Tekirdağ'da üniversiteli gençlerle buluştu.

        Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektörlük Konferans Salonu'nda düzenlenen "Benim Tarihim Mukaddes Emanetler" konulu konferansa öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Salondaki koltuklar dolunca öğrencilerin bazıları merdivenlere oturarak, bazıları da ayakta durarak konferansı dinledi. Tarihçi-Yazar Talha Uğurluel, Topkapı Sarayı'nı, Osmanlı sultanlarının peygamber ve ehlibeyt sevgisini, Topkapı Müzesi'nde muhafaza edilen 605 parça mukaddes emaneti, Has Odayı, saray hayatı hakkında yanlış bilinen konuların gerçeklerini Osmanlı sanatına ve tarihine yansıyan belgeler ile anlattı. Talha Uğurluel, Topkapı Sarayı'nda bulunan Enderun Mektebi'ni de anlatırken, sarayın TV dizileri ile izleyicilere yanlış lanse edildiğini ifade ederek, "Millet 'bizim izlediğimiz dizilerde okul falan yoktu' diyorlar. Çünkü bütün dizilerde, kızlar dudağı, yanağı boyuyor, dekolteleri giyiniyorlar, akşama kadar yatıyorlar, 'bu akşam acaba beni kim çağıracak' diye. Ben baştan başa hayallerinizi yıkmış olacağım ama böyle bir saray yok arkadaşlar. Böyle bir Topkapı Sarayı hiçbir zaman olmadı. Sarayın harem denilen kısmında erkekler-kadınlar çizgileri o kadar kalındır ki, bir tarafta kadınlara ait bir dünya, diğer tarafta erkeklere ait bir dünya var ve burada ciddi bir Siyasal Bilimler Akademisi var" ifadelerini kullandı.

        Üniversite öğrencilerinin ilgiyle izlediği konferansın sonunda öğrencilere yiyecek ikramları yapıldı.

        (YG-Y)

        07.11.2016 23:20:33 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler