Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Elazığ ve Keban belediyeleri arasında işbirliği

        (Fotoğraflı)

        Kamil Cankılıç

        ELAZIĞ (İHA) - Elazığ ve Keban İlçe Belediyesi arasında "Katı Atık Bertarafı Protokolü" imzalandı.

        Elazığ Belediyesi ve Keban Belediyesi arasında imzalanan protokolle, Keban ilçesinin çöpleri de Elazığ Belediyesi Katı Atık Toplama ve Bertaraf Tesisi'nde toplanarak, enerjiye dönüşecek. Çevresel yatırımlar açısından önemli bir protokole imza attıklarını belirten Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Çöteli Katı Atık depolama sahasında bulunan çöpten enerji üretim tesisinde yaklaşık 10 aydır enerji üretimini gerçekleştirdiklerini söyledi. Elazığ Belediyesi sınırları içinde toplanan çöplerin katı atık depolama sahasında toplanarak enerjiye dönüştüğünü ifade eden Yanılmaz, "Keban Belediyesi ile imzaladığımız protokolle, Keban Belediyesi mücavir alan sınırları içinde toplanan çöpler de Çöteli Katı Atık Düzenli Depolama sahamıza nakledilerek, enerjiye dönüşecek" dedi.

        İmzalanan protokolün hem çevresel açıdan önem taşıdığını hem de Keban İlçe Belediyesi'ne önemli bir katkı sağladığını vurgulayan Yanılmaz, "Keban Belediyesi bu protokol ile kendi mücavir alan sınırlarında düzenli katı atık depolama sahası oluşturma ihtiyacından kurtulmuş oluyor. Çünkü bu tesisler hem yüksek maliyetli, hem de sürdürülebilirlik açısından zorluklar taşımaktadır. Bu protokolle hem Elazığ Belediyesi olarak çevrenin korunmasına, hem de Keban Belediyesi'nin çevresel çalışmalarına katkı sağlanmış oldu" diye konuştu.

        Keban'da çöplerin depolanması noktasında hem çevresel, hem de görsel açıdan büyük bir problem yaşadıklarını dile getiren Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı ise, "Elazığ Belediye Başkanımız, çözüm odaklı çalışmalarıyla hem kent merkezinde, hem de ilçelerde yaşanan sorunların çözümüne ortak olarak, destek sağlıyorlar. Kendi adıma ve ilçemiz adına Belediye Başkanımız Mücahit Yanılmaz'a teşekkür ediyorum" ifadelerinde bulundu.

        (CK-MP-Y)

        09.11.2016 15:44:24 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Elazığ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Elazığ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler