Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Germencik'in merkezine altın dokunuş

        (Fotoğraflı)

        Beşer Çeken

        AYDIN (İHA) - Göreve geldiği günden bugüne projeleriyle dikkat çeken Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın söz verdiği üzere Kent Meydanı projesini hayata geçirerek kent meydanı anlayışını baştan yazacak bir mimari ile Germencik'in çehresini değiştirdi.

        Aydın'ın büyükşehir olmasıyla köylerin mahalleye dönüştüğünü ve sorumluluk alanının arttığını anımsatan Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, bu kapsamda Germencik'in 36 mahallelik bir ilçe olduğuna dikkat çekti. İlçeye 55 yıldır hizmet veren belediye binasını da içinde barındıran meydanın dar ve binaların içinde sıkışmış görüntüsünden kurtarmak için kent meydanı projesine başladıklarını ifade eden Başkan Akın, "İlçemizin çehresini değiştirip nefes alan bir kent oluşturmak amacıyla öncelikle belediye binamızı kentin üst tarafına taşıdık. Eski belediye hizmet binamızın bulunduğu yere de Germencik'imize ivme kazandıracak olan kent meydanı projemiz için kolları sıvadık. Daha önce eksikliği hissedilen Germencik kent meydanı toplamda 7 bin 500 metrekare alan üzerine kuruluyor. Yeşilliği ile göz dolduran ilçemizin çehresini değiştirecek yapımı devam eden meydan projesi içerisinde kentin simgesi olabilecek nitelikte saat kulesi, havuz ve alt katı kafeterya, üst katında değişik alanlarda el sanatları kursunun olacağı bir Türk Sanat Evi olarak kullanılacak bina inşa edilmiştir" dedi.

        Projenin son aşamalarına gelindiğini kaydeden Başkan Ümmet Akın, "Son rötuşlar yapılır yapılmaz kent meydanımız vatandaşın hizmetine sunulacak. Modern bir alan oluşturmaya özen gösteriyoruz. Amacımız Germencik ilçesini markalaştırmak ve adından sıkça söz ettirerek, ticaret ve sosyal alanda yeniliğe açık bir belediye olduğunu göstermektir. Bu kapsamda çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecek. İlçemizi bir marka kenti yapana kadar durmayacağız. Germencik her bakımdan adını duyurabilecek konuma sahip iken bu zamana kadar içine kapanık kalmıştır. Bundan sonra her şey değişecek. Ben burada olduğum sürece kimsenin göz arkada kalmasın. Vatandaşım için, ilçem için yapmam gerekenleri yapmadan durmayacağız. Yeni kent meydanımızın şimdiden vatandaşlarımıza hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Gelişen değişen Germencik için hizmet üretmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

        (BÇ-MB-Y)

        10.11.2016 11:57:08 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler