Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çarşamba ve Terme'ye 11.5 milyon liralık alt yapı yatırımı

        (Fotoğraflı)

        SAMSUN (İHA) - Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, Çarşamba ve Terme ilçesinin 2016 yılı alt yapı çalışmalarının tamamlandığını açıkladı.

        Çarşamba ve Terme kanalizasyon ve yağmur suyu inşaatı işinin 11 milyon 500 bin liraya mal olduğunu söyleyen SASKİ Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, "Çarşamba ve Terme ilçelerinin alt yapı çalışmalarına 8 ay önce başlandı. Çarşamba ve Terme ilçelerinin 2016 yılı alt yapı çalışmalarımız tamamlandı. Önümüzdeki yıl da Çarşamba ve Terme ilçelerinin altyapı çalışmaları devam edecek" dedi.

        Çarşamba ve Terme ilçelerine bu yıl toplam 17 kilometre altyapı çalışması yapıldığına dikkat çeken Kamil Demircioğlu, "Bu yılki alt yapı projesi kapsamında Çarşamba İlçesine 4 kilometre kanalizasyon ve 2 kilometre de yağmur suyu hattı döşendi. Terme ilçesinde ise 7 kilometre kanalizasyon ve 4 kilometre de yağmur suyu hattı döşendi. Çarşamba ve Terme ilçesine kanalizasyon ve yağmur suyu hattı olmak üzere toplam 17 kilometre şebeke hattı döşendi" diye konuştu.

        Çarşamba ve Terme ilçesinde alt yapı sorununu çözüme kavuşturmak için neşter vurduklarını kaydeden Demircioğlu, şunları söyledi: "Çarşamba ve Terme ilçe belediyeleri tarafından şehir merkezinde 35- 40 yıldan beri, maddi imkansızlıklar nedeniyle eskidiği için hayata geçirilemeyen, kanalizasyon şebekeleri yenilendi. Ayrıca Çarşamba ve Terme'de ihtiyaca göre bazı cadde ve sokaklarda yağmur suyu hattı yapıldı. İlçelerimizdeki alt yapı sorununu çözüme kavuşturana kadar çalışmalarımız devam edecektir."

        Demircioğlu, Çarşamba ve Terme ilçesinde SASKİ Genel Müdürlüğü tarafından alt yapı çalışmaları nedeniyle bozulan cadde ve sokakların, asfalt ve kilitli taş parke döşendiğini ve Terme şehir merkezinde ise, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından, Atatürk Caddesi'nin Avrupa standartlarında modern bir şekilde beton yol döşendiğini ve çevre düzenlemelerinin yaptırıldığını sözlerine ekledi.

        (SAM-SLH-Y)

        15.11.2016 12:03:08 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler